Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Az 500 fő feletti korlát mit érint és mit nem!

2020.07.30 Kovács Gergely

Az 500 fő feletti korlát mit érint és mit nem!

Július 30-tól az augusztus 15 utáni rendezvények egy részét is érinti a korlátozás, de sok kérdés van a vásárlókban.

2020. július 30-án azaz a mai nap során hozott döntést a kormány az augusztus 15 utáni rendezvényekről. Azonban már eddig is és most is sokak számára nem volt egyértelmű, hogy milyen rendezvényeket érint ez a korlát.

A Budapesti Nyári Fesztivál honlapján találunk egy nagyon jó összefoglalót, amit most mi is közzéteszünk. Hiszen számunkra most ez az irányadó.

A közlemény:
"A veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló 2020. évi LVII. törvény értelmében a Kormány a 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló 282/2020. (VI. 17.) Korm. rendeletével 2020. június 18. nappal hatályon kívül helyezte a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletet.

Ennek értelmében zárt helyen vagy szabadtéren tartott kulturális rendezvény – a zenés, táncos rendezvények kivételével – minden további korlátozás nélkül látogatható, megtartható. A kulturális intézmények a közönségforgalmi területeiket megnyithatják.

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet ugyanakkor akként rendelkezik, hogy „a zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti zenés, táncos rendezvény (a továbbiakban: rendezvény) – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt.”

Zenés, táncos rendezvénynek minősül
rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, nem zártkörű, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó rendezvény, amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni (például: fesztivál, könnyűzenei koncert, táncház, táncklub, diszkó, rockklub)."

A fentiek értelmében tehát megtartható például a Városmajori Szabadtéri Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad rendezvényei is.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad és a Városmajor is számtalan előadás vár.  Városmajori Szabadtéri Színház is sok meglepetéssel vár. Halász Judit koncert, Vuk, Pom-pom, Bereczki Zoltán koncert, Palya Bea koncert, Dés László koncert és még sok más vár. Ezekről bővebben ide kattintva olvashatsz.

A Margitszigetien például Fenyő Miklós, Demjén Ferenc, Best of Geszti, Bánk bán lesz műsoron. de az Elisabeth musical is Budapesten lesz látható két estén át! (Részletek itt!) A Margitszigeti Szabadtéri Színpad teljes műsora ide kattintva érhető el!

Természetesen érdemes ellátogatni a Margitszigeti Zenélő Szökőkúthoz is ha már a Margitszigeten járunk. Az idén is változatos dallistával vár mindenkit. Az építmény mintegy 400 köbméter vizet tartalmazó, 35 méter átmérőjű medencéjével és több mint ezer négyzetméteres vízfelületével az egyik legnagyobb szökőkútnak számít Európában. A vízsugarakat tíz méter magasra lövi fel, és esténként 250 energiatakarékos LED-lámpa adja a hangulatvilágítást. Részletek itt!

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Margitszigeti sétánk alkalmával ebben az időszakban érdemes ellátogatni egészen a rózsakertig, hogy megcsodálhassuk az ezer színben pompázó különleges rózsákat, amelyek tovább színesítik a főváros egyik leglátogatottabb helyszínének számító szigetet.

További érdekes és 
INGYENES programok a cikk alatti kapcsolódó hírekben. A JÁTÉK menüben számtalan nyeremény vár. 

• Kutyások figyelem! Legyen sztár a kutyádból!
• Demjén koncert 2021-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2021