Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Esthajnal a Margitszigeten 2022-ben Bozsik Yvette rendezésében - Jegyek itt!

2022.02.15 kovacsad

Esthajnal a Margitszigeten 2022-ben Bozsik Yvette rendezésében - Jegyek itt!

Szarka Tamás: ESTHAJNAL című produkciójának ősbemutatóka 2022. augusztus 19.-én a  Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz. Sokszereplős MEGASHOW: grandiózus kivitelezés, nagyzenekari hangzás, nagy tánckarok, nagy formátumú sok száz szereplős koncert-show, magyar– és roma származású magyar sztárok előadásában. Az egykori Ghymes zenekar alapító tagja, Szarka Tamás Esthajnal című lemezbemutató koncertjét a szerző zenekara, a Parno Graszt együttessel közösen adja elő, eddig még sosem hallott dallamokkal, új zenei különlegességekkel, Reviczky Gábor színművész és Tóth Gabi sztárénekes közreműködésével.

Az Esthajnal című produkció egy zeneileg rendkívül sokszínű, látványvilágban teljesen egyedülálló alkotás lesz, mely nem csupán kulturális, hanem erkölcsi értékekről és dilemmákról is beszél. A lenyűgöző, tragikus és romantikus szerelmi történet Gorkíj egyik kisregénye, a Makar Csudra alapján íródott. (Ugyanez a téma a Cigánytábor az ége megy című filmben volt feldolgozva.) A történet a 19. század és a 20. század fordulóján indul, 1900-ban, egy cigánytábor életébe ágyazva, akiknek vándorlás az életük, soha nem tudnak megérkezni igazán, mert az otthonuk az út maga. Két gyönyörű ember tragikus szerelme, akik annyira büszkék, szabadok és erősek, hogy még a legszebb kötöttséget sem viselik el, inkább belehalnak.

Sokszereplős MEGASHOW: grandiózus kivitelezés, nagyzenekari hangzás, nagy tánckarok, nagy formátumú sok száz szereplős koncert-show, magyar– és roma származású magyar sztárok előadásában.

Szarka Tamás: ESTHAJNAL című produkciójának ősbemutatóka 2022. augusztus 19.-én a  Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz. (esőnap: augusztus 21.) Az egykori Ghymes zenekar alapító tagja, Szarka Tamás Esthajnal című lemezbemutató koncertjét a szerző zenekara, a Parno Graszt együttessel közösen adja elő, eddig még sosem hallott dallamokkal, új zenei különlegességekkel, Reviczky Gábor színművész és Tóth Gabi sztárénekes közreműködésével.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A látvány mellett a produkció különlegességét a kétrétegű zenei világ adja. Alapja az autentikus, nagyon erős, eredeti cigány hangzás gitárokkal, kannával, szájbőgővel, hegedűkkel, perkákkal, bőgővel és természetesen sok énekkel. A másik réteg inkább egy szimfonikus, széles hangszerelésű zene, sok ritmushangszerrel.

A szerző Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, zenész, költő. Ghymes együttes alapító tagja.

 

Zene – szöveg – librettó: Szarka Tamás
Rendező: Bozsik Yvette
Producer: Bán Teodóra

Jegyárak és jegyvásárlás hamarosan!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024