Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Ezeket a kocsikat lopják a legtöbbször! A te kocsid köztük van?

2015.02.02 Kovács Gergely

Ezeket a kocsikat lopják a legtöbbször! A te kocsid köztük van?

A statisztika az autovadasz.eu weboldalra 2014. január 1. és 2014. december 31. között beérkezett 1024 bejelentés alapján készült. Kiderül, hogy hol van a legnagyobb veszélyben a kocsink.

A statisztika az autovadasz.eu weboldalra 2014. január 1. és 2014. december 31. között beérkezett 1024 bejelentés alapján készült.

Az adatok semmiféleképpen nem tekinthetőek hivatalosnak, hiszen nem minden kocsi kerül be az adatbázisba.

A weboldalon bejelentett gépjárműlopások 89%-át Budapestről eltulajdonított gépjárművek képezik. A statisztikák szerint meglepő módon a VIII.kerület az ahonnan a legkevesebb kocsit lopták és a XI.kerületből vitték el a legtöbb kocsit.

Lásd:

Vidéki adatok:


Míg 2012-ben autótípusokra lebontva a sorrend Suzuki Swift, Renault Megane, VW Golf és Toyota Corolla volt, addig 2013-ra ez a sorrend így alakult: Opel Corsa, Opel Astra, Renault Megane, VW Golf, Renault Megane Scenic, Toyota Corolla. Őket követte az évek óta "nagy tolvajsláger" VW Transporter.

2014-ben ismét éllovas lett a Suzuki Swift
(6%), őt követi Opel Corsa (4%), VW Golf (4%), Suzuki SX4 (4%). Az ellopott típusok sorrendjében Toyota Corolla (3%), VW Polo (3%), Skoda Octavia (3%), Suzuki Ignis (3%), Renault Megane (3%) és Ford Fiesta a soron következő. A Renault Megane csak azért nem került előbbre a sorban, mert több jelentősen eltérő altípusa is létezik és ezeket külön kellett venni.

Márkákat tekintve a 2012-es Volkswagen, Suzuki, Opel, Renault, Toyota, Ford sorrendet váltotta 2013-ban az Opel, Volkswagen, Renault, Suzuki, Ford majd a Toyota.

2014-ben Volkswagent követte a Suzuki, majd a Toyota, Ford, Opel, Renault, Seat és Skoda.

A weboldal indulás óta minden bejelentést figyelembe vevő és azokat összehasonlító statisztika is készült. Lásd itt őket!

2014-ben rekordszámú bejelentés érkezett, melyet nem az autólopások számának a növekedésével, hanem a weboldal ismertségének a növekedésével magyaráznak. Igaz jelen pillanatban még nem ismertek a rendőrség által készített gépjárműlopási statisztikák.

Ha Ön is szeretne "Autóvadász" lenni, akkor csatlakozhat a rendszerhez. Egy alkalmazás segítségével így folyamatosan ellenőrizheti a kocsikat. Részletek az www.autovadasz.eu oldalon.

Oszd meg barátaiddal is a cikket ha hasznosnak találtad! Nézd meg a cikk alatti kapcsolódó híreket is!

• Rendőrségi közlemény! Minden számítógép használónak tudnia kell!
• Így lopnak a zsebtolvajok! Videó itt! Ezt látni kell!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024