Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Fénytroli Budapesten 2021-ben - Menetrend itt!

2021.12.04 kovacsad

Fénytroli Budapesten 2021-ben - Menetrend itt!

2021-ben is járni fog a Fénytroli Budapesten!

MIKULÁSTROLI

Idén december 3-án, pénteken indul útjára Budapesten az ünnepi díszbe öltöztetett Mikulástroli. A Mikulás és segítője ezúttal is várja az utasokat, valamint a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a BKK eljuttat a Baptista Szeretetszolgálatnak. A Mikulástrolival a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83-as trolibusz vonalán december 19-ig, vasárnapig lehet utazni, ezt követően a feldíszített csuklós jármű még 2022. január 6-ig közlekedik Fénytroliként. A Mikulástroli mellett idén is közlekedik egy további fénytroli.

A Mikulástroli december 3-án, pénteken indul útjára a Városháza Parkból, a Cipősdoboz vár mellől. A 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83-as trolibusz vonalán december 19-ig, vasárnapig bárki találkozhat a Mikulással. A BKK ügyfelei azonban nemcsak együtt utazhatnak vele, hanem leadhatják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat is.

Idén 18. alkalommal szervezi meg a Cipősdoboz Akciót a Baptista Szeretetszolgálat, amely a Mikulástrolin összegyűjtött ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatja el. Ezek a cipősdoboznyi ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeibe jutnak el. A kezdeményezésről ezen az oldalon számos hasznos információ található. A fővárosi közlekedésszervező már hetedik éve vesz részt az akcióban.

A cipősdobozba tett ajándékokat az alábbi BKK Ügyfélközpontokban is le lehet adni:

• Központi ügyfélszolgálat (VII., Rumbach Sebestyén utca 19-21.)

• Keleti pályaudvar ügyfélközpont (VII., Baross tér, metróállomás, aluljáró szint)

• Kelenföld ügyfélközpont (XI., Kelenföld vasútállomás, metróállomás, aluljáró szint)

• Széll Kálmán tér ügyfélközpont (II., Széll Kálmán tér, metróállomás)

• Szentlélek tér ügyfélközpont (III., Szentlélek tér, HÉV-állomás)

A Mikulástroli nem csak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: káprázatos fényeit csaknem 10 ezer alacsony fogyasztású LED-ből összeállított fényfüzér biztosítja, és az ünnepi hangulatról különleges, egyedi belső dekoráció is gondoskodik. A Mikulástroli – kihasználva a jármű adta lehetőségeket – önjáró üzemben minden nap a belvárosig közlekedik. A 75-ös, a 76-os, a 77-es és a 80-as trolibusz a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár majd, így biztosítja a lehető legtöbbeknek a Mikulástroli elérését. A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről az alábbi linken, indulási időpontjairól pedig a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni.

FÉNYTROLI

Az ünnepi díszkivilágítással felszerelt csuklós trolibusz december 20. és január 6. között Fénytroliként közlekedik az említett trolivonalakon.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is útnak indul még egy, fényfüzérekkel feldíszített trolibusz is, amelyik december 4-től a 70-es, a 73M, a 74-es, a 76-os, a 78-as, valamint a 79M troli vonalán közlekedik, és 2022. január 6-ig ünnepi hangulatot varázsol Budapest számos pontjára. Ezen a trolibuszon is normál díjszabás szerint lehet utazni, további részletek ugyancsak a BKK honlapján találhatók.

További Fényjárművekről olvashattok itt:

• Fényfogaskerekű vasút is lesz idén! Képek itt!
• Új Fényvillamosok is járnak 2021-ben! Menetrendek itt!
• Fénytroli és Fényvillamos is jár Szegeden 2021-ben!
• Debrecenben is jár a Fényvillamos 2021-ben!
• FényHÉV is járni fog 2021-ben Budapesten!
• Fényvillamos 2021-ben Budapesten - Menetrend itt!




Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023