Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

HOLD-FÉNY-MESÉK - Vonuló fényforgatag Budapesten! INGYENES!

2022.08.17 Kovács Gergely

HOLD-FÉNY-MESÉK - Vonuló fényforgatag Budapesten! INGYENES!

Augusztus 19-én, pénteken, 21 órától a Kodály körönd és a Hősök tere között gigantikus kompozíciókba rendezetten, lenyűgöző fény-alakok nyűgöznek le mindenkit.

Klasszikus szerzőink – többek között Arany János, Benedek Elek, Illyés Gyula és Petőfi Sándor - magyar monda- és mesevilág ihlette történeteinek felhasználásával készül a Szent István Nap egyedülálló látványvilágú produkciója, a Hold-Fény-Mesék, amely kifejezetten az ünnepi alkalomra íródott allegorikus műben a Tündérkert elrabolt fényének történetét meséli el. Mindezt a fényfestés és az utcai installációs művészet eszközeivel, mozgó óriás alakokkal, monumentális élőképekkel.

Augusztus 19-én, pénteken, 21 órától a Kodály körönd és a Hősök tere között gigantikus kompozíciókba rendezetten, lenyűgöző fény-alakként megjelennek a magyar mondavilág szimbólumai, valamint mesevilágunk emblematikus figurái, Tündér Ilona, a csodaszarvas, János vitéz, a hétfejű sárkány, az Aranyszóló Pintyőke, a Holdfény lovag, és a fény visszaszerzésében útjukat segítő vagy keresztező óriások, boszorkányok, ördögök, aranymadarak, akiket több mint 200 artista, tűzzsonglőr, bábos, gólyalábas, táncos, levegőakrobata kelt életre.

A mintegy félórányi produkcióban minden installáció az adott szín lényegét kifejezve megelevenedik, majd méltóságteljesen tovább halad. A mese végét jelentő, önmagunkban meglelt fény színe után pedig államalapító királyunk, valamint ezeréves államiságunk jelképe, Szent István király és a Szent Korona szimbolizált alakja zárja a sort.

A nem mindennapi képzőművészeti látványt a kifejezetten erre az alkalomra komponált - Kodály, Bartók, Liszt, Kacsóh Pongrác művek, valamint népdalok ihlette - szimfonikus zene tesz teljessé.

További érdekes programok:

• 700 forinttól kapható jegy a Musicalmesék előadásra!
• A nézők feje felett repül Mary Poppins a Madách Színházban!
• Retro Tabán 2022 - Ingyenes koncertek!
• Ingyenes kiállítás nyílt LEGO képekből! Ráadás virtuális elemekkel!
• INGYEN István, a király 2022 augusztusában országszerte!
• INGYENES cirkuszi előadást nézhettek!
• Nézd meg INGYEN a Honfoglalás musicalt!
• Macskafogó musical Budapesten! KÉPEK és jegyek itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2022