Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Ingyenes Rajzfilmes kiállítás a Pannónia Stúdióban!

2018.03.28 Kovács Gergely

Ingyenes Rajzfilmes kiállítás a Pannónia Stúdióban!

A kiállítás Cakó Ferenc, Sajdik Ferenc és Dargay Attila munkásságának azt a részét mutatja be, amelynek Csukás István írásai szolgáltattak alapot.

Pár napja a 3D Galleryről, a Minimax Hajóról és a Hófehérke musical országos turnéról. írtunk. Most pedig egy újabb izgalmas programot ajánlunk.

Pannónia Stúdióról röviden

A Pannónia Stúdió Kft. azzal a céllal alakult, hogy az egykor, a Pannónia Stúdió épületében készült animációs filmeket, és úgy általában a magyar rajzfilmeket eljuttassa, megismertesse és megszerettesse a mai gyerekekkel. Ennek a programnak a keretében 2017-ben a házban kiállításokat rendeztünk, ahol az egykor itt alkotó művészek munkáit mutattuk be. Kialakítottunk egy kis "múzeumot" Pannónia Emlékstúdió néven, ahol az iskolások és óvodások is, a rajzfilmkészítés egykori eszközeit és munkafolyamatait tekinthetik meg. A Pannónia Stúdióban a hazai és nemzetközi élvonalba tartozó kép és hang utómunkára szakosodott cégek által újra elindult egy rendkívül magas színvonalú, filmes alkotó munka. A ház küldetése ugyanakkor az is, hogy részt vegyen a magyar rajzfilmek filmtörténeti értékként való megőrzésében és népszerűsítésében. 

Olyan művek és karakterek születtek itt meg és keltek életre, mint a: Gusztáv figura, a Mézga család,  a kockásfülű nyúl, Pom pom meséi, a Nagy Ho - ho –horgász, Sebaj Tóbiás, Dr Bubó, Frakk, vagy az első egész estét rajzfilm a János vitéz, a Vuk, az Oscar díjjal jutalmazott Légy, Macskafogó, Ludas Matyi, Szaffi, A hercegnő és a kobold, Az idő urai, Az ember tragédiája, Daliás idők 

Időszaki kiállítás:
Jelenlegi tárlatunk Cakó Ferenc, Sajdik Ferenc és Dargay Attila munkásságának azt a részét mutatja be, amelynek Csukás István írásai szolgáltattak alapot. Csukás István talán a leghíresebb magyar író, aki elsősorban gyerekek számára alkot meséket, és akinek történetein generációk nőttek fel. Olyan művek kerültek ki a tollából, mint a Süsü a sárkány, a Nagy Ho Ho Ho horgász, vagy a Pom Pom meséi. Utóbbi kettőnek Sajdik Ferenc, a méltán híres karikaturista adta meg a jellegzetes képi világát. Dargay Attiláról kevesen tudják, hogy a Vuk, a Szaffi és a Lúdas Matyi mellett a Pom Pom meséinek és a Nagy Ho Ho Ho horgásznak is számos epizódját rendezte. Cakó Ferenc homokanimációs technikája által vált világhírűvé, de azt is tudni illik, hogy Csukás István írásai alapján megrendezte, a Sebaj Tóbiás sorozatot illetve illusztrációkat készített az Oriza Triznyákhoz.

Csatlakozz ha szereted az INGYENES programokat!


A kiállítás helyszíne: Pannónia Stúdió
(1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 64-66.)

A kiállítást megnyitotta: Cakó Ferenc animációs rendező 

A tárlat, ingyenesen megtekinthető!
Nyitva 2018. március 23. és 2018. május 22-e között, a hét minden napján, reggel 9.00 és délután 17.00. óra között.

Kedved kaptál Süsühöz? 
2 helyszínen is játszák a Süsü darabot. Részletek itt!
Sőt Gombóc Artur is látható színházban. Részletek itt!

Ne hagyd ki nyereményjátékainkat sem a JÁTÉK menüben! Illetve a cikk alatti kapcsolódó híreket is ajánljuk.

NE MARADJ LE EGY JÁTÉKUNKRÓL VAGY HASONLÓAN IZGALMAS HÍRÜNKRŐL SEM!

Ha nem akarsz lemaradni 1 játékunkról sem, akkor a Facebook oldalunkon válaszd a MEGJELENÍTÉS ELSŐKÉNT gombot. Így elsőként értesülhetsz a játékainkról és híreinkről.

• Ezek lesznek 2018-ban a legjobb koncertek és showk!
• Billy Elliot musical 2018-ban Budapesten az Erkel Színházban - Jegyek itt!
• BODY Kiállítás 2018-ban Budapesten! Jegyek itt!
• Minimax Gyerekhajó 2019 - Budapesten és a Balatonon is közlekedik! Jegyek itt!
• Túró Rudis és Oreos pálcás gofri az új őrület! Próbáld ki INGYEN!
• Hófehérke musical országos turné! Jegyek és helyszínek itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023