Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Jazz+Az koncert 2021 nyarán Veszprémben! Jegyek itt!

2020.02.03 Kovács Gergely

Jazz+Az koncert 2021 nyarán Veszprémben! Jegyek itt!

A VeszprémFesten 2021 programján folytatja a Jazz+Az! Az öt napos, július 12-18 között zajló fesztivál 4. napján, július 16-én a Jazz+Az ad koncertet a História Kertben felállított nagyszínpadon.

A húsz év szünet után visszatérő ikonikus pop-formációt a januári, nagy sikerű Aréna koncertet követően még  Veszprémben is láthatja a közönség: legközelebbi fellépésüket a veszprémi prémium zenei fesztivál 4. napján, július 14-én adják. 

A több napos, július 12-18 között zajló fesztivál 4. napján, 2021. július 16-án a Jazz+Az ad koncertet a História Kertben felállított nagyszínpadon.  

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

A Jazz+Az a magyar popzene egyik rövid életű, ám annál sikeresebb formációja. Geszti Péter és Dés László alapította 1997-ben, amikor a Miniszter félreléphez írtak dalokat és elhatározták, hogy csinálnak egy zenés filmet, amelynek része lesz az új zenekar is. A szerzőpáros három kivételes énekesnőt, Kozma Orsit, Váczi Esztert és Behumi Dórit kért fel a produkcióhoz.  

Összesen két albumot és egy remixlemezt adtak ki. Az első 1998-ban látott napvilágot Kalózok címmel, mely a hasonló című film zenei anyagát gyűjtötte össze. A debütálás óriási sikert és hatalmas népszerűséget hozott a zenekarnak. Következő albumuk, az elsőnél némileg funkysabb hangvételű Egynek jó 1999-ben, a sort záró Ez meg mi? remixalbum 2000-ben jelent meg. 

A megannyi slágert jegyző csapat a korszak egyik legnagyobb közönségkedvencévé vált, albumaik platina státuszt értek el, 2000-ben Arany Zsiráf-díjat kaptak Egynek jó című anyagukért. A siker csúcsán, még ugyanabban az évben bejelentették a feloszlásukat. Pályafutásukat búcsúkoncerttel zárták, melyet a Kisstadionban adtak. 

Geszti, Dés és a lányok az eredeti kísérőzenekarral a teltházas búcsúkoncert 20. évfordulójának apropóján 2020. januárjában újra színpadra léptek, és az Arénában zsúfolásig telt nézőtér előtt, zajos sikert aratva adták elő pályafutások legjobb dalait. 

A Jazz+Az tagjai a budapesti koncertet követően úgy döntöttek, hogy a hatalmas érdeklődésre való tekintettel nyáron még két alkalommal, két vidéki helyszínen újra színpadra állnak. Legközelebbi fellépésüket a VeszprémFest nulladik napján, július 14-én adják, ahol újra felcsendülnek a nagy slágerek, és kinyílik Geszti szövegládája... 

• Jamie Cullum koncert 2022-ben Magyarországon! Jegyek itt!
• Tom Jones koncert 2021-ben a Veszprém Festen a Veszprém Arénában - Jegyek itt!
• Best of Geszti koncert 2021-ben a Margitszigeten - Jegyek itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024