Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

John Malkovich világpremier lesz Budapesten 2022-ben az Erkel Színházban - Jegyek itt!

2022.06.02 kovacsad

John Malkovich világpremier lesz Budapesten 2022-ben az Erkel Színházban - Jegyek itt!

Szimfonikus zenekari változatban érkezik Budapestre John Malkovich zenekritikája. A formabontó előadás tökéletes egyvelege egy színdarabnak és egy hangversenynek. A legnagyobb zeneszerzők, világhírű zenészek kerülnek górcső alá. Kritika kaján humorral fűszerezve 2022. október 2-án az Erkel Színházban.

Schumann azt képzeli, hogy „zeneszerző”, Brahms pedig egy „tehetségtelen fattyú”. Eközben Claude Debussy-t egyszerűen borzalmas hallgatni, legalábbis a Zenekritikus szerint. Aleksey Igudesman a mögöttünk lévő évszázadokban néhány, egyébként remek zenemű kapcsán született, leggonoszabb zenei kritikákból gyűjtött össze egy egyveleget.

A zenei inzultusok tárházával felvértezett John Malkovich bújik a gonosz kritikus bőrébe, mégpedig azzal a meggyőződéssel, hogy Beethoven, Chopin, Prokofjev és társaik egyszerre fárasztóak és örömtelenek. Aleksey Igudesman és más nagyszerű zenészek viszont alig várják, hogy ellentmondjanak és visszatámadjanak. A zárójelenetben aztán Malkovich kerül a „kínpadra” – a magáról Malkovich-ról szóló kritikával.

A darabot kamarazenekari kísérettel 2017-ben mutatták be, azóta a világ több pontján is nagy sikert aratott. A Zenekritikus írója és ötletadója Aleksey Igudesman orosz-német származású hegedűművész, zeneszerző, aki maga is zenél a darabban. Ingudesman már filmrendezőként is kipróbálta magát és több filmzene megszületésében is részt vett íróként és szólistaként. Az előadásban olyan zeneszerzők művei csendülnek fel, mint Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Schumann, Debussy, Prokofjev, Ysaye, Kanchelli, Piazzolla és Igudesman.

Az előadás közreműködője Magyarország egyik legfiatalosabb hivatásos szimfonikus zenekara, a Danubia Zenekar, amely Hámori Máté művészeti vezetésével, különleges programösszeállításaik és ifjúsági, illetve szociális projektjeik nyomán az egyik legkarakteresebb művészeti együttessé vált az elmúlt években. Mivel profiljuk meghatározó eleme a műfaji kísérletezés, a huszadik századi és kortárs művek műsorra tűzése és az erőteljes online jelenlét, nagy örömmel várják az immár második közös színpadra lépést John Malkovich-csal. 

John Malkovich A zenekritikus előadásának nagyzenekari változatának világpremierje Budapesten 2022. október 2-án az Erkel Színházban lesz.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A műsorhoz magyar nyelvű feliratozás biztosított.

 
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2022