Ma 25 éves a Pocahontas!

Kelt: 2020.06.23 kovacsad

Ma 25 éves a Pocahontas! Ma 25 éve, Pocahontas 400. születésnapján mutatták be az indiánlány meséjét, aminek mondanivalója a mai napig érvényes és fontos.

A Pocahontas Disney rajzfilm igaz történeten alapul, főhőse 1595-ben látta meg a napvilágot Virginiában Powhatan, indiai törzsfőnök lányaként. Június 23-án született, így nem véletlen, hogy pont ekkor, Pocahontas 400. születésnapján mutatták be a Disney rajzfilmet, aminek túl sok köze a valósághoz nem volt.

Gyermekként a kislány Pocahontas sok időt töltött a bevándorlók gyerekeivel, s míg ő vígan játszott, az ellentét folyton nőtt az indiánok és a bevándorlók között. 1608-ban az idegenek vezetőjét, John Smith-t elfogták az indiánok, és Pocahontas segítségével úszta meg a halált, ahogy a Jamestown-ra keresztelt település fehér lakói is.  Kapcsolata nagyjából ennyi volt a John Smithel, mert a férje végül más lett.

1613-ban a fiatal lányt elrabolták az angolok, és Rebeccának keresztelték át, így ismerkedett meg John Rolfe-fal, és a köztük lévő házasság segített békét kötni az indiai törzs és a betelepülők között. Pocahontas végül Angliába ment, ahol körbehurcolták az országon azt replezentálván, hogy milyen jó kapcsolatot sikerült kiakalítaniuk az angoloknak a messzi Virginiában. Az indiánlány végül nagyon fiatalon, 21 évesen halt meg, feltehetően fekete himlőben. Pocahontas végül otthonától távol az angliai Kentben lett eltemetve.

A Disney meséje azonban egy mesebeli sztori az életéhez képest, mégis szép emléket állított a történetnek. A Disney rendszeresen nyúl ismert történetekhez és színezi ki őket, bár a legnagyobb sikerének számító Kishableány, Aladdin, Oroszlánkirály és a Budapesten musicalként is hódító a Szépség és a Szörnyeteg (Jegyek 1600 forinttól itt!) sikereit csak pár éve a Jégvarázs tudta felülmúlni. A Pocahontas a maga idejében siker volt, hiszen rengeteg terméket dobott piacra vele a Disney, de a korábbi rajzfilmek sikerét nem tudta megismételni.

A Pocahontas magyarhangjaival készült interjúban meghallgathatjátok a filmből kimaradt dalt is, sőt az is kiderül miért maradt ki.

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

A Szépség és a Szörnyeteg 2020-ban az Operettszínházban - Jegyek itt!
A Szépség és a Szörnyeteg 2020-ban az Operettszínházban! Jegyek itt!
A Mamma Mia és a Mary Poppins szól a Madách tetején - Jegyek és műsor itt!
A Madách Színház Tetőteraszán rendezik meg különleges sorozatukat, amiben a Mamma Mia, A nyomorultak, a Rock Suli és a Mary Poppins dalaiból adnak koncertet olyan sztárok mint DolhaiAttila, Csonka András, Solti Ádám, Tompos Kátya, Gallusz Niki és ...
Koncz Zsuzsa koncert turné 2020 - Jegyek és helyszínek itt!
Koncz Zsuzsa koncert turné 2020-ban Magyarországon. Jegyek és helyszínek itt! A turné Győr, Debrecen, Szeged, Budapest, Tataványa, Békéscsaba és számos városvan látható lesz
Kóstolj INGYEN szaloncukrokat! Szaloncukor kóstolókat keresnek!
Az ország legjobb szaloncukor tesztelőit keresik! Jelentkezz!
Zorán koncert 2020-ban Budapesten - Jegyek itt!
Zorán koncerteje 2020. október 29-én Budapesten a Klauzál Gábor Kulturális Központban kerül megrendezésre. Jegyek itt!
A Pál utcai fiúk musical Budapesten - Jegyek 1000 forinttól!
A Pál utcaiak 2020. október 16-án lesz látható Budpesten a Klebesberg Kulturkúriában. Jegyek itt!
Neoton koncert 2020-ban Tokajban - Jegyek 1000 forintért kaphatóak itt!
A Neoton Família Sztárjainak fantasztikus koncertje 2020. október 3-án a Tokaj Fesztiválkatlanban 1000 forintért lesz megtekinthető! Jegyek itt!
Találkozz Gabriela Spanic-kal a Játékszín beszélgetős műsorán - Jegyek itt!
Magyarországon színházban először a Játékszínben látható, október 3-án 15 órától, egy közel másfél órás színpadi beszélgetés alanyaként Gaby Spanic a Paula és Paulina és még számos telenovella sztárja. Jegyek it!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK