Megjelent a Zorán aréna koncert DVD

Kelt: 2014.09.17 kovacsad

Megjelent a Zorán aréna koncert DVD Zorán eddig tizenegy alkalommal adott nagykoncertet a Papp László Budapest Sportarénában, illetve elődjében, a BS-ben. Legutóbb idén februárban duettlemezét, az Egypár barátot mutatta be számos vendégfellépővel az Arénában; az anyag most jelent meg DVD-n. A duetteket Tompos Kátyával, Gerendás Péterrel, Sztevanovity Dusánnal, Presser Gáborral, Bíró Eszterrel, Kern Andrással, Hegyi Barbarával, Bródy Jánossal, Rúzsa Magdival, valamint Váczi Eszterrel énekelte el közösen, csak Palya Bea hiányzott a tavalyi CD szereplői közül, ő az Aréna-koncert idején éppen Mexikóban volt.

Zorán eddig tizenegy alkalommal adott nagykoncertet a Papp László Budapest Sportarénában, illetve elődjében, a BS-ben. Legutóbb idén februárban duettlemezét, az Egypár barátot mutatta be számos vendégfellépővel az Arénában; az anyag most jelent meg DVD-n.

A Kossuth-díjas énekes, előadóművész több mint fél évszázada van a pályán, szólókarrierje a Metro zenekar feloszlása után néhány évvel, 1977-ben indult. A tavaly ősszel megjelent Egypár barát a 14. stúdióalbuma, és tizenegy duett szerepel rajta, ezek - egy kivételével - mind elhangzottak a februári Aréna-koncerten. A DVD a Universal Music Hungary gondozásában jelent meg.

"Ennyi vendég még egyetlen koncertemen sem volt a színpadon, ez egyrészt a duettekben közreműködő énekes partnereim nagy számából adódott, másrészt a megszokott zenésztársaim mellett más muzsikusok is játszottak különböző dalokban. Számomra megtisztelő volt velük lenni, és megható volt, hogy az utolsó két számot, az Egészen egyszerű dalt, illetve a Kólót teljes létszámban adtuk elő, mintegy harmincan voltunk" - idézte fel Zorán.

 A duetteket Tompos Kátyával, Gerendás Péterrel, Sztevanovity Dusánnal, Presser Gáborral, Bíró Eszterrel, Kern Andrással, Hegyi Barbarával, Bródy Jánossal, Rúzsa Magdival, valamint Váczi Eszterrel énekelte el közösen, csak Palya Bea hiányzott a tavalyi CD szereplői közül, ő az Aréna-koncert idején éppen Mexikóban volt.

A koncert egyik különlegessége volt, hogy a Ne várd a május című dalt Zorán együtt énekelte el a szerzővel, Bródy Jánossal. "Volt már erre példa, ha nem is sok, az viszont most fordult elő először, hogy Bródy előadta azt a versszakot, amelyet 1982-ben a rádióban kicenzúráztak belőle".

Zorán először lépett fel közönség előtt feleségével, Hegyi Barbarával, a Vígszínház művészével. "Nem volt könnyű rávenni, bár minden porcikájában muzikális, és számos zenés darabban játszott már. Eddig tudatosan kerültük a közös produkciót, de most itt volt az ideje és flottul ment". Az énekes fivére, állandó szövegírója, Sztevanovity Dusán 2007 tavaszán, szintén az Arénában adta elő a Harminc című tercettet Zoránnal és zeneszerzőjével, Presser Gáborral, idén februárban hét év után állt újra össze a trió ugyanott. "Dusán most hozzáírt négy aktualizáló sort a szöveghez".

A duettek mellett Zorán húsz dalt (köztük Metro-slágereket) egyedül is elénekelt, ami egyfajta életműkoncertté állt össze, hiszen a 14 eddigi stúdióalbuma közül mindössze kettőről, a Majd egyszer... címűről (1995), valamint az 1997 című anyagról nem választott dalt a műsorba.

2014-ben Zorán országo koncert turnéra indul. Részletek és jegyek itt!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Zorán koncert Budapesten! Jegyek itt!
2014. november 13-án Budapesten a Kőbánya központjában a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ színpadán ad koncertet Zorán. A 2014-es őszi turné részeként.
Zorán koncert a Budaörsi Városi Sportcsarnokban! Jegyek itt!
Budapest, Debrecen, Szeged és Veszprém ad otthont Zorán koncertjének. A budaörsi közönség 2014. október 25-én találkozhat Zoránnal a 2014-es őszi turné részeként.
The Piano Guys koncert Budapesten! Jegyek és jegyárak itt!
A The Piano Guys 2019. június 3-án a Papp László Budapest Sportaréna színpadán kápráztatják el a közönséget. Az előadásra jegyek már kaphatóak!
TAP FACTORY show Budapesten 2015-ben! Jegyek itt!
2015. április 19-én Budapesten a Budapest Kongresszusi Központ színpadán a látványos akrobatikus, tánc show. Pécs, Veszprém, Debrecen és Budapest lesz az országos turné állomása.
Marica grófnő a Budapesti Operettszínházban Bozsik Yvette rendezésében - Jegyek és szereplők itt!
2020 októberében mutatkozik be a Budapesti Operettszínházban Bozsik Yvette rendezésében a Marica grófnő. A főszerepekben többek között Dolhai Attila, Oszvald Marika, Homonnay Zsolt, Fischl Mónika, Szendy Szilvi, Faragó András, Szolnoki Tibor, Lévay ...
Anyatigrisek musical-koncert a MOM Kultban - Jegyek és szereplők itt!
Danics Dóra, Király Linda, Veres Mónika Nika és Jónás Andi főszereplésével debütál koncert verzióbn az Anyatigris musical 2020 novemberében Budapesten a MOM-ban. Jegyek itt!
FÉLÁRON lesznek a kürtős termékek 3 napig!
A kürtőskalács mellett a kürtős gríz is akciós lesz a hosszú hétvége 3 napján.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK