Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Nyáry Krisztián és Náray Erika előadása 2022-ben Tokajban - Jegyek itt!

2022.02.20 kovacsad

Nyáry Krisztián és Náray Erika előadása 2022-ben Tokajban - Jegyek itt!

A Borítékolható szerelem című előadás Nyáry Krisztián és Náray Erika előadásában 2022. július 15.-én a Tokaji Fesztiválkatlan Teátrumban lesz látható.

Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész hosszú évek óta gyűjti a magyar írók, költők, művészek, politikusok fennmaradt szerelmes leveleit. Némelyik akár önálló irodalmi műként is megállja a helyét. Nyáry, a hazai kultúrtörténet e becses darabjaiból már két kötetet is szerkesztett (Írjál és szeressél – 125 szerelmes levél és történet, Életemnél is jobban – 115 újabb szerelmes levél és történet). Ezekből válogatva született meg a Borítékolható szerelem című előadás Nyáry Krisztián és Náray Erika előadásában ami 2022. július 15.-én a Tokaji Fesztiválkatlan Teátrumában lesz látható.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A hagyományos felolvasóesteken túl, így már egy prózai elemekkel tarkított, zenés est keretében is megismerkedhet a közönség jó néhány hazai klasszikus szerző szerelmi életével, és vívódásaival. 

A Borítékolható szerelem esten többek között Móricz Zsigmond és Simonyi Mária, Örkény István és Nagy Angéla, Karinthy Frigyes és Gordon Ibi, illetve az író felesége, Böhm Aranka levelezése kerül fókuszba, de Ady Endre és Brüll Adél viharos viszonyára és fájdalmas szakítására is fény derül. Mai életünkre az jellemző, hogy folyamatosan gyors reakcióra, viszontválaszra várunk, holott a levelek és üzenetek értékét régen épp a várakozás, a vágyakozás (is) adta. Mint ahogy a szerelemhez is hozzátartozott a távolság. A másik hiányából fakadó erős érzelmek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az utókor színes, változatos és izgalmas levelezéseket olvashasson. Ezáltal ráadásul sokkal hétköznapibbá és „elérhetőbbé” válnak számunkra íróink, költőink. 
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024