Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Sisi életét dolgozza fel a Béjart Balett Budapesten bemutatásra kerülő előadása!

2022.04.14 kovacsad

Sisi életét dolgozza fel a Béjart Balett Budapesten bemutatásra kerülő előadása!

A Wien Wien, nur du allein című táncelőadásuk Sisi császárné életét dolgozza fel, világpremierjére pedig nálunk kerül sor. A BÉJART BALLET LAUSANNE „Wien, Wien, nur Du allein” előadásának VILÁGPREMIERJE 2022. július 1.-én lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Jegyvásárlás itt!

A „Wien, Wien, nur Du allein” újrarendezésének 2022-es világpremierjére a Margitszigeti Színház színpadán kerül sor, ahol a társulat immár harmadik alkalommal vendégszerepel. A lehengerlő erejű produkcióról ismert társulat előadásai fiatalok egész tömegeit tették a tánc és a balett szerelmesévé. Wien Wien, nur du allein című táncelőadásuk Sisi császárné életét dolgozza fel, világpremierjére pedig nálunk kerül sor.

Maurice Béjart „Wien, Wien, nur Du allein” című koreográfiáját 1982-ben mutatták be először. Ebben táncosként szerepelt a pályakezdő, ma a társulatot vezető Gil Roman.

Egy olyan időtlen műről van szó, amely pontosan utal arra, amit ma élünk át. Szinte mindannyian tudatában vagyunk annak, hogy egy korszak végét, és még inkább az emberiség egy ciklusának végét éljük.

A BÉJART BALLET LAUSANNE „Wien, Wien, nur Du allein” előadásának VILÁGPREMIERJE 2022. július 1.-én lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A „Wien, Wien, nur Du allein” újrarendezéséről a következőket mondta Gil Roman: „Emberség, apokalipszis, halál és újjászületés. A próbák során ismét felfedeztem gyermekkori csodálatomat Maurice Béjart koreográfiai és színházi munkássága iránt. A munka során nagyon nehéz volt az egyensúlyt megtalálni.  Egy finom, de erőteljes egyensúlyt az elvonatkoztatás, a mozdulat igazsága és a teatralitás között. Mindent, amit én keresek az alkotásaimban, Maurice már megtalálta.  Micsoda fantasztikus mesteri lecke!”

A társulat küldetéséhez hűen életben tartja Maurice Béjart munkásságát, és teszi ezt úgy, hogy mindeközben kreatív alkotóműhely marad.

• Sisi fiának rejtélyes haláláról szóló előadás az Operaházban - Jegyek itt!
• Sisi musical 2023-ban szabadtéren - Jegyek az Elisabeth előadásokra itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024