Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Spamalot musical Nyíregyházán a Rózsakert Szabadtéri Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!

2022.04.13 kovacsad

Spamalot musical Nyíregyházán a Rózsakert Szabadtéri Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!

A „Gyalog galopp” c. mozifilmről szerető kézzel másolva Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin eredeti forgatókönyvéből készült SPAMALOT musical 2022-től Nyíregyházán látható.

A Spamalot című musicalt az angol abszurd humor legendás képviselői, a Magyarországon is népszerű Monty Python csoport tagjai alkalmazták színpadra, mégpedig ikonikus filmjük: a Gyalog galopp nyomán, de előadásukban felhasználják más ismert művek motívumait is, zenés változatuk egyszersmind musicalparódiává is válik.

A valószerűtlen poénok virtuózai semmibe veszik az ismert dramaturgia fordulatokat és hagyományos színpadi megoldásokat. Mint az a világsikerű film ismerői számára nem titok, a darab Arthur király és a Kerekasztal lovagjainak középkori legendáját meséli el – a szerzőkre jellemző pimasz frivolitással. A történetben egyebek mellett megjelennek a világ leghülyébb ajtónállói, a gyilkos nyúl, vagy a fekete lovag, aki levágott végtagokkal már kiegyezik a döntetlenben, a végső cél pedig nem kevesebb, mint hogy szereplőink megtalálják a titokzatos Szent Grált, amely birtokosát égi és földi szerencsével és boldogsággal ajándékozza meg...

A nagysikerű musical 2005-ös New Yorki-i bemutatója után tizennégy Tony jelölést kapott, melyek közül hármat el is nyert. A nyíregyházi közönség 2022 júniusától Keszég László rendezésében ismerkedhet meg a mulatságosan vergődő angol lovagok hihetetlen kalandjaival.

A Spamalot musical 2022. június 11-én Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Színház előadásában a Rózsakert Szabadtéri Színpadon debütál.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A főszerepekben színpadra lép Mészáros Árpád Zsolt, Gulácsi Tamás, Dézsi Darinka, Nagyidai Gergő, Jenővári Miklós, Gulyás Attila és még sokan mások.

Az eredeti Broadway-produkció létrehozói a Boyett Ostar Productions, The Shubert Organization, Arielle Tepper Madover, Stephanie McClelland/Lawrenc Horowith, Elan V McAllister/Allan S. Gordon, Independent Presenters Network, Roy Furman, GRS Associates, Jam Theatricals, TGA Entertainment és a Clear Channel Entertainment voltak.

A SPAMALOT Magyarországon a Theatrical Rights Worldwide, 1180 Avenue Of The Americas, Suite 640 New Yok, NY 10036 (www.theatricalrights.com) és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség (www.theatrum-mundi.hu) között létrejött megállapodás alapján kerül színre.

Rendező: KESZÉG LÁSZLÓ

• Sisi operett 2022-ben a Rózsakert Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024