Túl az 500. előadáson a Rómeó és Júlia musical!

Kelt: 2012.12.01 Kovács Gergely

Túl az 500. előadáson a Rómeó és Júlia musical! A Dóm téren látható először az Elfújta a szél- jelentette be Kerényi Miklós Gábor az 500. Rómeó és Júlia musical előadáson.

Túl az 500. Rómeó és Júlia előadáson újabb Gerard Presgurvic-musical  magyarországi bemutatójára készül a Budapesti Operettszínház, mint azt Kerényi Miklós Gábor, a teátrum főigazgatója bejelentette, 2013 nyarán a Szegedi Szabadtéri Játékokon játsszák először az Elfújta a szél című musicalt. Jegyek itt!

A főigazgató szerint - közölte a színház az MTI-vel - már most tudható: 2013 nyara rengeteg munkát jelent a színháznak. A társulat hat nagyvárosban, köztük Hamburgban játssza A Szépség és a Szörnyeteg című musicalt. Kálmán Imre klasszikusa, A Csárdáskirálynő egy új szabadtéri helyszínen, a Tokaji Arénában és Berlinben, a Seefestspiele hatalmas színpadán tíz alkalommal kerül színre.
   
A  jövő június-július-augusztus akár a Presgurvic-nyár címet is kaphatná - fogalmazott Kerényi Miklós Gábor -, hiszen Baján a Rómeó és Júlia a 2013-as vendégjáték. Majd július 26-án Somogyi Szilárd rendezésében, Duda Éva koreográfiájával a zeneszerző új musicalje, az Elfújta a szél premierje látható a szegedi Dóm téren.
   
Az amerikai polgárháború idején játszódó történetet augusztus 18-19-én a Soproni MKB Musical Arénában is közönség elé kerül. A magyar származású zeneszerző lánya, Laura Presgurvic, a párizsi Elfújta a szél-produkció Scarlettje a bejelentés alkalmából kijelentette, hogy édesapja nagyon büszke a Rómeó és Júlia magyar változatára.
   
A több mint 8 éve töretlen sikerrel futó Rómeó és Júlia 500. előadásán régi és új szereplők egyaránt színpadra léptek a Nagymező utcában, de csak a társulat egyik fele ünnepelhetett, mert a többiek a jubileumi előadással egy időben Bécsben a Stadthalléban játszották A Szépség és a Szörnyeteget.
   
A 2004. január 23-ai bemutató óta eltelt nyolc évről egy kisfilm is készült, amelyben minden korábbi szereplő feltűnik.

Forrás: MTI
MTI Fotó: Beliczay László

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Elfújta a szél musical Sopronban az MKB Arénában 2013 nyarán! Jegyek itt!
2013. augusztus 17-18-án Sopronban a MKB Aréna szabadtéri színpadán debütál a Budapesti Operettszínház új musicalje az Elfújta a szél. Jegyek itt!
Elfújta a szél musical Szegeden 2013-ban! Jegyek már kaphatóak a premierre!
2013. július 26-27 lesz a premierje a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Budapesti Operettszínház új musicaljének. Az Elfújta a szél című musicalt a Rómeó és Júlia musical szerzője írta. Az Elfújta a szél musicalre jegyek már kaphatóak és ...
TOP 10 - A legkeresettebb előadások!
Tudd meg mi az a TOP 10 amit mindenki keres és vedd meg jegyed. Karácsonyi ajándéknak is tökéletes.
Doctor Herz musical a Kecskeméti Katona József Színház 2012/2013-as bemutatói között!
Bródy János, Müller Péter és Tolcsvay László musicalje a Doctor Herz kerül bemutatásra a Kecskeméti Katona József Színházban.
Bohém Casting - A Budapesti Operettszínház opera-musicalje a Miskolci Operafesztiválon! Jegyek itt!
Kerényi Miklós Gábor rendezésében mutatják be a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon a Bohém Casting című opera-musicalt. A Miskolci Operafesztivál és a Budapesti Operettszínház közös produkcióját 2012. június 9-én mutatják be.
Óh milyen cirkusz, óh milyen show! - Miklós Tibor új musical könyve megjelent!
Óh milyen cirkusz, óh milyen show címmel jelent meg Miklós Tibor új musical könyve! Miklós Tibor nevét egy musical kedvelőnek se kell bemutatnunk, hiszen számtalan magyar musical és még több musical dal magyar fordítása kötődik nevéhez. Egy ...
Zorán koncert 2020-ban Budapesten - Jegyek itt!
Zorán 2020. október 29-én Budapesten a Klauzál Gábor Művelődési Központban koncertezik. Jegyárak és jegyvásárlás itt!
Szabadtéren a Pál utcai fiúk musical 2020-ban! Jegyek itt!
A Pál utcai fiúk musical 2020 augusztusában szabadtéren is látható lesz!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK