100 forint a Bubi a koronavírus miatt!

Kelt: 2020.03.17 kovacsad

100 forint a Bubi a koronavírus miatt! A koronavírus miatt 100 forint a Bubi!

Karácsony Gergely főpolgármester március 14-i bejelentésének megfelelően átmenetileg jelképes, 100 forintos összegért lehet használni a fővárosi közbringarendszert. Ezzel egyidőben, az egyszerűbb használat érdekében a BKK pilot jelleggel bevezeti az online regisztráció lehetőségét is.

A közbringarendszer Óbudától Kelenföldig, a Városmajortól a József Attila-lakótelepig 157 gyűjtőállomással és 2071 biciklivel áll a felhasználók rendelkezésére. A Budapesti Közlekedési Központ minden, rendelkezésére álló eszközzel támogatja azokat az állampolgárokat, akik a járványveszély idején szeretnék elkerülni a tömeget, és ehhez a MOL Bubit választják közlekedési eszközként. Ezért két jelentős és azonnali fejlesztést vezet be a közbringarendszert érintően:

- Átmenetileg jelképes, havi bruttó 100 forintos áron biztosítja a MOL Bubi használatát mindenkinek.

- Pilot jelleggel elindul az online regisztráció és szerződéskötés lehetősége, azaz a felhasználóknak ettől a naptól nem szükséges személyes ügyintézés a közbringarendszer használatához. A közeljövőben egyébként is bevezetni tervezett fejlesztéseket a rendkívüli helyzetre való tekintettel előrébb hozták. Az újdonságokat számos alkalommal már tesztelték, arra az esetre azonban, ha kisebb technikai fennakadások történnek az első napokban, az ügyfelek türelmét és megértését kérjük.

„A MOL Bubi megújítását tavaszra terveztük, hiszen a 2014-ben átadott közbringarendszer a gyűjtőállomásainak és kerékpárjainak számát illetően ugyan impozáns pozícióban van, de egyszerűbb regisztrációt, fizetést, új árazási politikát, kedvezményeket tervezünk bevezetni, és foglalkozunk azzal is, hogyan lehetne javítani a bringázás felhasználói élményén. Most a járványveszély miatt tehát olyan fejlesztéseket adunk át, amelyek előkészítése már korábban elkezdődött és előrehaladott állapotban volt” – mondta el Dr. Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója. Hozzátette: a járványhelyzet elmúltával a most bevezetett 100 forintosnál magasabb, a korábbinál azonban jóval kedvezőbb tarifával működhet majd a közbringarendszer.

További információk a közbringarendszer használatáról

Az online regisztrációra a MOL Bubi honlapján (molbubi.hu) és a MOL Bubi alkalmazásban (Google Play Áruház: http://bit.ly/molbubi_android, App Store: http://bit.ly/molbubi_ios) van lehetőség. A felhasználói fiókot rövid regisztrációs folyamat után aktiválják, ezután a jelképes, havi 100 forintos havidíj online kifizetése után a közbringarendszer azonnal használható.

További tudnivalók új felhasználók számára:

- A 100 forintos bérlettel alkalmanként 30 perces bringázást tesz lehetővé további díj megfizetése nélkül. 30 percen túli folyamatos használat esetén külön használati díjat is kell fizetni, amelynek összege a túlhasználat idejétől függően fokozatosan emelkedik. Ezért célszerű a közbringarendszer használatbavétele előtt feltölteni a felhasználói egyenleget. Az egyenlegfeltöltésről és a túlhasználati díjról bővebben hu/dijszabas.php oldalon olvashat.

- A 100 forintos díjterméket megvásárló felhasználók egyszerre 1 darab kerékpárt tudnak felvenni.

Akinek jelenleg is van használatban lévő MOL Bubi jegye vagy bérlete, az az aktív díjtermékével tudja továbbra is használni a közbringarendszert. A jegy / bérlet érvényességének lejárta után természetesen a jelenlegi felhasználók is válthatnak új, 100 forintos havi bérletet.

A BKK a járványveszélyre való tekintettel arra kéri a felhasználókat, hogy a 100 forintos díjtermék vásárlásához elsősorban a MOL Bubi alkalmazást vagy a molbubi.hu honlapot használja, hiszen az egészségügyi szempontból sokkal alacsonyabb kockázatot jelent, mint a gyűjtőállomásokon található terminálon keresztüli fizetés. Felhívjuk a figyelmet, hogy a 100 forintos bérlet megvásárlásához nem szükséges a BKK ügyfélközpontba személyesen befáradni, és ezt jelenleg a járványveszély miatt nem is ajánljuk; ha valaki mégis így dönt, akkor, kérjük, lehetőség szerint érintésmentes bankkártyával fizessen, mert a készpénzforgalom is hordoz magában fertőzésveszélyt.

 

A MOL Bubiról minden információ megtalálható a közbringarendszer honlapján: molbubi.hu

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Semmelweis Egyetem lakossági tájékoztatója az új koronavírusról!
Lakossági tájékoztatót készített a Semmelweis Egyetem az új koronavírusról. A dr. Merkely Béla rektor által jegyzett dokumentum kitér egyebek mellett a koronavírus és az influenza hasonlóságaira és különbözőségeire, valamint részletezi az ...
FONTOS! Ezt kérik a vásárlóktól a magyarországi áruházláncok a koronavírus miatt!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség felhívása A családok biztonságos vásárlása érdekében.
NOXTALGIA - Péter Szabó Szilvia koncert turnéra indul - Jegyek és helyszínek itt!
A Noxtalgia unplugged Péter Szabó Szilvia koncertje országos turnéra indul! Budapest, Eger, Győr, Debrecen, veszprém, Miskolc, Gödöllő, Szombathely és még számos város közönsége láthatja majd a koncertet!
István, a király 2020-ban is az Operettszínházban - Jegyek itt!
Az István, a király 2020 őszén ismét a Budapesti Operettszínházban látható! Jegyek itt!
Novemberben 1 napra INGYENES a Vasúttörténeti Park!
Egy napra mindenki számára ingyenes lesz a Vasúttörténeti Park. Érdemes ellátogatni Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumába. Szülőknek, gyerekeknek és mindenkinek díjmentes lesz.
Bagossy Brothers Company koncert az Arénában 2022-ban - Jegyek itt!
A Bagossy Brothers Company aréna koncertje 2022. január 14-én Budapest a Sportarénában kerül megrendezésre. Jegyek itt!
Charlie koncert a MOM Kultban - Jegyek itt!
Charlie koncertezik 2020. október 29-én Budapesten a MOM Kult-ban. Jegyvásárlás és jegyinfók itt!
1000 Ft a jegy az Állatkertbe a gyerekeknek az őszi szünetben!
Sőt nem csak a gyerekeket várja kedvezmény.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK