100 Ft csak a sikló és a libegő jegy a gyerekeknek!

Kelt: 2020.11.27 Kovács Gergely

100 Ft csak a sikló és a libegő jegy a gyerekeknek! Egy igazán különleges akció várja a családokat 2020 végére. Utazz az idén 50 éves Libegőn és 150 éves Siklón.

Az év utolsó hónapjában a gyerekek egy szimbolikusnak mondható, 100 Ft-os jeggyel utazhatnak jubileumukat ünneplő, sokat megélt közlekedési eszközeinken, a Siklón és a Libegőn.

A Zugligeti Libegő, Magyarország első személyszállító drótkötélpályája – 1040 méter távolságot és 262 méter szintkülönbséget áthidalva – 1970 óta szállítja utasait. A kezdetben csak zugligeti vagy János-hegyi kötélpályaként emlegetett közlekedési eszközt egy nyilvánosan meghirdetett névpályázat mintegy tízezer javaslatából (pl. Hegyi-kopter, Janikopter, Huza-vona, Páros-János, Jánoshegyi Zümmögő, Hegyi-dongó, Égi taliga, Fotellift, Ördögszekér, Rep-ülés, Zitye-Zötty, Hegyremegy, Zuglibusz) kiválasztva keresztelték a ma is használatos Libegő névre. Az új elnevezés mellett a lenyűgöző panorámát nyújtó „libegőzés” is gyorsan népszerűvé vált.

Hozzák el barátaikat vagy családjukat, és töltsenek el egy kellemes napot a Budai-hegyekben – decemberben nyitva 10:00-15:30 között.

3-18 éves korig csak 100Ft/irány áron váltható jegy december 1-től 2020. december 31-ig!
A Libegő használata 3 éves kor alatt díjmentes.
Felnőtt jegy: 1200Ft (egy irány) és 1600Ft (retúr jegy). Nyugdíjas és egyéb utazási kedvezmény nem vehető igénybe.

Fotó: 
http://fortepan.hu

Az eredetileg Budai Hegypályának nevezett Budavári Siklót 1870-ben, a világ második ilyen jellegű közlekedési eszközeként adták át. A normál nyomtávú, 30 fokos hajlásszögű, 50 méteres szintemelkedést leküzdő sínpálya hossza 95 méter lett. Az eleinte még valóban tömegközlekedési igényeket kielégítő újdonságot – amellyel gyorsan feljuthattak a várnegyed hivatalaiba – hamar megkedvelték, számos neves utasa is akadt, így Ferenc József és családja. 1944-ig változatlan formában, gőzüzemmel működött, a világháború alatt azonban bombatalálat érte, és csak 1986-ban, villamosítva indult újra. Margit és Gellért névre keresztelt kocsijai azonban megőrizték a háromlépcsős, fülkés elrendezést, ma is békebeli hangulatot kelt bennük az utazás.

Az UNESCO-világörökség részét képező különleges közlekedési eszköz egyedülálló dunai panorámájával ma is a főváros egyik közkedvelt látványossága, a gyermekeknek különösen nagy élmény, 10:00 – 18:00 között van nyitva.


Fotó:  MTI/Szigetváry Zsolt
Járványügyi biztonságuk érdekében kérjük a Kormány, illetve a területileg illetékes önkormányzatok által hozott óvintézkedések betartását, amelyekről piktogramok tájékoztatnak a Budavári Sikló és a Zugligeti Libegő területén is (maszkviselés, távolságtartás). Utasaink egészsége védelmében kézfertőtlenítő használata is biztosított.

3-14 éves korig csak 100Ft/irány áron váltható jegy december 1-től 2020. december 31-ig!
A Budavári Sikló használata 3 éves kor alatt díjmentes.
Felnőtt jegy: 1000Ft (egy irány) és 1500Ft (retúr jegy). Nyugdíjas és egyéb utazási kedvezmény nem vehető igénybe.

A héten elindult a Fényvillamos is. Amiről ide kattintva olvashatunk bővebben.
Ne hagyd ki a JÁTÉK menüt és a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, hiszen sok más érdekességről is olvashatsz. Például a Libegő történetéről is. Megtudhatod milyen neveket küldtek be az emberek anno. 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

István, a király 2021-ben a Fertőrákosi barlangban! Jegyek itt!
Az István, a király koncert verziója 2021. augusztus 14-én a Fertőrákosi Barlangszínházba érkezik. Fertőrákos különleges színháza a barlangszínház ad otthont az előadásnak.
Mamma Mia 2021-ben újra a Madáchban! Jegyek 2000 forinttól  itt!
2021 áprilisában több mint 10 alkalommal lesz látható a Mamma Mia! a Madách Színházban. Az előadásokra akár már 2000 forinttól kaphatóak a jegyek!
50 éves a Libegő, ami névpályázaton nyerte el a mai nevét!
Az első kábelvasút máig nagyon népszerű. Számos érdekességet megtudhatsz a cikkből.
INGYEN bobozás az időseknek!
Egy különleges ajánlattal állt elő az egyik bobpálya Magyarországon.
Rómeó és Júlia musical 2021-ben Budapesten az Arénában - Jegyek itt!
A 16 éves Rómeó és Júlia musical 2021. szeptember 16-án ismét Budapesten az Arénában lesz látható. Jegyek itt!
NOXTALGIA - Péter Szabó Szilvia koncert turnéra indul - Jegyek és helyszínek itt!
A Noxtalgia unplugged Péter Szabó Szilvia koncertje országos turnéra indul! Budapest, Eger, Győr, Debrecen, Veszprém, Miskolc, Gödöllő, Szombathely és még számos város közönsége láthatja majd a koncertet!
West Side Story musical Szegeden 2021-ben - Jegyek és szereplők itt!
A West Side Story 2021. augusztus 14-től lesz látható a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Jegyvásárlás itt! Az előadás főszerepeiben Stohl András, Szinetár Dóra, Kocsis Dénes, Gáspár Sándor, Makranczi Zalán és számo jól ismert művész lesz látható!
Ezek lesznek a 2021-es nyár legjobb programjai
Queen musical, új Alföldi Róbert rendezés, Vangelis és John Williams filmzenéi, Daddy Jankee, Bonnie Tyler, Tom Jones és még számos program vár ránk 2021-ben Budapesten, Szegeden, Fertőrákoson, Debrecenben és országszerte.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK