Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

1 napra INGYENES a Vasúttörténeti Park júniusban!

2024.06.11 Kovács Gergely

1 napra INGYENES a Vasúttörténeti Park júniusban!

Egy napra mindenki számára ingyenes lesz a Vasúttörténeti Park. Érdemes ellátogatni Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumába. Szülőknek, gyerekeknek és mindenkinek díjmentes lesz. Természetesen

Pár napja a Cirkusz új műsoráról írtunk. Most pedig egy újabb izgalmas programot ajánlunk.

Több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol itt, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi-és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek, a legszebbek, a legértékesebbek összegyűjtve. A járműállomány az 1870-es gőzmozdonyoktól a nagyteljesítményű villamos mozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését. A járművek jelentős része ma is üzemképes, melyekkel a MÁV Nosztalgia Kft. belföldi és külföldi nosztalgiautazásokat szervez.


Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumában a látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. Utazhatnak nagymozdonyon, beülhetnek a Csajka sínautóba, hajtányozhatnak, fordítókorongozhatnak, vagy felülhetnek a lóvasútra. Kicsik és nagyok kedvence az évről évre bővülő kerti vasút, ahol izgalmas és változatos vonalvezetésen roboghatnak végig az utasok igazi kismozdonyok vontatásával. Az interaktív játékok(pl kisvasút) díjkötelesek!

 
A Magyar Vasúttörténeti Park a közösségi közlekedésen kívül a Nyugati pályaudvar és Esztergom között közlekedő személyvonattal is megközelíthető. Az autóval érkezőket biztonságos, ingyenes parkoló várja a park területén. 2024. június 16-án a belépés INGYENES! MINDENKINEK!

Ezen a napon 10.00.-18.00. óráig tart nyitva a park. A Park ingyenesen igénybe vehető, zárt parkolóval rendelkezik.Cím: Magyar Vasúttörténeti Park (Budapest, XIV. kerület, Tatai út 95.)

Ne hagyd ki a JÁTÉK menüt se ahol számtalan koncertre és előadásra nyerhetsz jegyet!

További érdekes és INGYENES programok:

• Ingyenes Digitális Élményközpont nyílt Budapesten!
• INGYENES kertmozi nyílik Budapesten!
• Kész a Margitszigeti Zenélő Szökőkút 2024-es műsora! Dallista itt!
• Ez a 35 legjobban várt koncert és produkció 2024-ben!
• 10 kihagyhatatlan program a nyáron!
• A Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2024-es programja és jegyek itt!
• Budaörsi Airshow 2024 - Ingyenes belépés!




Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024