Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

2000 forintért utazhatunk az ország bármely pontjáról a tűzijátékra!

2022.08.26 Kovács Gergely

2000 forintért utazhatunk az ország bármely pontjáról a tűzijátékra!

A múlt szombatról elhalasztott budapesti tűzijátékot augusztus 27-én rendezik meg. Az eseményre utazókat támogatva, ezen a hétvégén egy speciális, Tűzijáték 2022 nevű menettérti jeggyel is lehet utazni a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV járatain az ország bármely pontjából Budapestre. A fixáras jegy az ország távolabbi részeiben élők számára is jelentős utazási kedvezményt jelent, ha a hétvégén a fővárosba látogatnak.

A Technológiai és Ipari Minisztérium döntése értelmében a MÁV-START és a GYSEV a tűzijáték hétvégéjére kedvezményes, fixáras menettérti jegyet vezetnek be. A Tűzijáték 2022 menettérti jegy ára a megtett távolságtól függetlenül, egységesen 2000 forint egy főre. Az egyéni jegy maximum 4 főig bővíthető személyenként 800 Ft-ért, azaz egy főre 2000 Ft, két főre 2800 Ft, három főre 3600 Ft, négy főre 4400 forintos áron váltható meg. Így a családok, baráti társaságok egy közös, jegy megváltásával sokkal egyszerűbben és kedvezményes áron utazhatnak vonattal és Volánbusszal.

A kedvezményes jegy augusztus 26-án 00:00-tól augusztus 28-án 23:59-ig érvényes. A jegyet az odaút – tehát a vidékről Budapestre történő utazás – során 26-án és 27-én lehet felhasználni, a visszautazás 27-én és 28-án lehetséges. A menetjegy a vasúton 2. kocsiosztályon érvényes, a felárak (pl. IC helyjegy), illetve autóbuszok esetében az érintett járatokon a távolsági kiegészítő jegy megváltása szükséges.

A Tűzijáték 2022 jegyet – egy vagy akár több főre – legegyszerűebben a Térségi és városi jegyek közül lehet megvásárolni a MÁV mobilalkalmazásában, valamint a MÁV-START jegykiadó automatáiban. A MÁV-START online jegyvásárlási felületén, a megújult Elvirában az egyéni utazások tervezésénél is el lehet érni a Tűzijáték 2022 jegyet, de itt csak egy főre lehet megváltani. Emiatt a vasúttársaság elsősorban a MÁV applikáció használatát javasolja, így a sorban állás is elkerülhető.

A Tűzijáték 2022 jegy – egy illetve több főre szóló változata – a MÁV-START jegypénztáraiban, valamint a GYSEV-nél is megvásárolható. A Volánbusz a jegyet külön nem értékesíti, de helyközi járatain mindenhol elfogadja.

További érdekességek:

• Hajtányozás Budapesten! Próbáld ki te is! Jegyek itt!
• INGYEN István, a király 2022 augusztusában országszerte!
• Illúzió Színház Budapesten! Jegyek és műsor itt!
• Ingyenes Alee koncert Budapesten!
• INGYEN lesz látható Rúzsa Magdival az MVM Zenergia koncert 5 városban!
• INGYEN lesz látható a Mamma Mia musical! Regisztráció itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023