Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Adni jó! Már egy megosztással is segíthetsz! Olvasd el hogyan!

2014.12.02 Kovács Gergely

Adni jó! Már egy megosztással is segíthetsz! Olvasd el hogyan!

Összegyűjtöttünk pár jótékonysági rendezvényt és egyéb lehetőséget. Bízunk benne, hogy sok emberhez eljutnak a lehetőségek és ezáltal sok rászorulónak lesz szebb a karácsonya.

Így karácsony fele közeledve számtalan jótékonysági koncertet tartanak a rászorulóknak. Elsőként ezekből válogattunk.

Szakcsi Lakatos Béla a Zeneakadémián ad koncertet sztárvendégeivel. Az egyik vendég például a csodálatos hangú Zséda lesz. Részletek itt!

Januárban az LGT néhány tagja ad koncertet a Művészetek Palotájában. A különleges koncertre sztárvendégeket is hívtak. Részletek itt!

Vásáry André és Szentpéteri Csilla adventi jótékonysági koncert Debrecenben. A Kölcsey Központban adnak majd koncertet. Részletek itt!

A Coca Cola Karaván is járja az országot. Wolf Kati, a Fool Moon és Takács Nikolas is velük tart. A kamoinok szintén adományt gyűjtenek majd az ország számos pontján. Részletek itt!


Karácsony előtt esetleg érdemes időt szánni arra, hogy a gyerekeinket is jótékonykodásra neveljük. Nézzük át velük közösen a játékaikat és a ruháikat. Azokat a játékokat és ruhákat, amiket már nem használ, de tökéletesen használható állapotban vannak ajándékozzuk el. Erre több lehetőségünk is van. Az egyik a Cipősdoboz akció.

Egyszer volt, hol nem volt… Volt egyszer egy angol nagymama, aki, látva a világégés utáni állapotokat, és megsajnálva a borzalmakról mit sem tehető gyermekeket, összecsomagolta ajándékát egy cipősdobozba, és elküldte egy szegény gyermeknek. Nem sejthette, hogy egyszerű, de nemes tettét százak, ezrek, milliók követik majd, és, hogy a cipősdobozba zárt szeretet áttör határokat, korokat, életszemléleteket, és mozgalommá fejlődik.

A dobozokba játékokat, iskolai eszközöket, higéniai eszközöket és édességet javasolnak a szervezők.

Csinálj szaloncukrot házilag - VIDEÓ ITT! Az elkészült édességből nem csak a fára, hanem a cipősdobozba is rakhatsz pár szemet.

És, hogy kik kapják az ajándékokat? Kórházban ünneplő, nagycsaládban élő vagy éppen árva, tanyákon vagy kis falvakban éldegélő, fogyatékos iskolában tanuló vagy csonka családban nevelkedő, a karácsony különlegességéről alig tudó gyermekei.  Részletek a Cipősdoboz akcióról itt!

Ajánlónk után folytatódik a cikk!
A legjobb 10 karácsonyi ajándék ötlet! 
Részletek ide kattintva!


A másik igazán különleges kezdeményezés a Mikulásgyár. Amihez ráadásul bárhol csatlakozhatunk. Ugyanis a Postákon is leadhatjuk a csomagjainkat. A MikulásGyár tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, könyvet gyűjt.

Az önkéntesek az adományokat dobozokba szelektálják, majd ezeket a dobozokat a Magyar Vöröskereszt adott megyei központjába juttatja el a Magyar Posta. A Vöröskereszt a dobozok tartalmát - már csomagokként - rászorultsági alapon osztja szét. Sőt a Mikulás színpadon számtalan program vár a gyerekekre. Részletekért kövesd a Mikulásgyár Facebook oldalát ide kattintva!


Ha olyan dolgot talál otthon, ami egyik akcióba se illik, de értéke van, azok beadhatóak az Adományboltokba is, amikből egyre több van az országban. Sőt ha ezekben a boltokban vásárolunk, azzal is segítünk. Mivel sok van belőle így nem emelünk ki egyet se.

2014. december 14-én rendezi meg a már hagyományosnak mondható Állatok Karácsonyát.
Arra kérnek mindenkit, immár hagyományosan, hogy lepje meg valamelyik védencüket egy kis figyelmességgel. Természetesen nem csak a kutyusaikat és cicáinkat lehet meglepni; bármilyen más állatka választható Karácsonyi Kedvencnek! Forró teával, forralt borral, házi süteményekkel és nagyon nagy szeretettel várnak Mindenkit a NOÉ Állatotthon Állat karácsonyán is. Csatlakozz az eseményhez!


Miskolcon Kutyaszorítóban címmel a Miskolci Nemzeti Színházban tartanak jótékonysági koncertet. A koncerten például Kulka János is fellép. A koncert a Miskolci Állatsegítő Alapítvány javára kerül megrendezésre. Részletek itt!

Természetesen a lista nem teljes. Csak rá akartunk mutatni arra, hogy akár szórakozva is adományozhatunk, de egy kis figyelmességgel is. Hiszen ha átnézzük az otthon lévő ruhánkat, játékainkat, biztos találunk olyat, amiről szívesen lemondunk. Érdemes esetleg a konyhát is átböngészni. Megnézni mik azok a termékek amik lassan lejárnak és azokat elhasználni vagy ha nem fogjuk elhasználni, akkor ideje elajándékozni. Így legalább nem a kukában végzi, hanem hasznosul.

1 meogsztás is segíthet!
Azt írtuk címnek, hogy már 1 megosztással is segíthetsz. Hogyan? Ha megosztod a hírt a barátaid is látni fogják és így ők is hallanak azokról a lehetőségekről, amit leírtunk. Azaz a megosztásoddal még töb adományhoz juthatnak a szervezetek. Így ha te magad nem is tudsz segíteni, a barátaid igen. Segíts egy megosztással!

• Karácsonyi Mézeskalácsváros épült Budapesten! INGYENES!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023