Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Az Óceán kincsei kiállítás Budapesten! Jegyinfók és nyitvatartás itt!

2023.09.20 kovacsad

Az Óceán kincsei kiállítás Budapesten! Jegyinfók és nyitvatartás itt!

Az Óceán kincsei kiállítás Budapesten a Városligetben található Mezőgazdasági Múzeumban a Vajdahunyadvárnál! Jegyinfók és nyitvatartás itt!

A mesebeli kiállításba lépve a látogatók sejtelmes tengeri tájakon barangolhatnak, miközben tudásukat és érzékeiket próbára téve izgalmas kalandjáték részesei lehetnek.

Hűs hullám borzolja a tengerifű zöldjét, szikár tornyok vetnek vészjósló árnyékot az óceáni tájra. Színes apróhalak cikáznak fürge rajban, bálnák távoli éneke szól a kék derengésben, egy búvárhajó horgonyzik le titokban a roppant zátonyok védelmében.


 

Vajon mit rejt a tenger mélye? Miféle kísérlet veszélyezteti az óceán kincsét? Kapzsi szándék vagy hóbortos elme szövi a ravasz tervet? Aki csatlakozik a mentőakcióhoz, alámerülhet a káprázatos vízi világba, de vigyázat, a mélytengeri kaland meglepő próbatételeket tartogat!

A Vajdahunyadvárban nyíló, új őszi kiállítás és játék egy képzeletbeli, tengeralattjárós utazásra hívja a látogatókat. A látogatók sosem látott tengeri tájakat járhatnak be, miközben furfangos kérdések, megtévesztő feladványok és csodás tengerlakók teszik próbára tudásukat és érzékeiket.
Az óceánokon átívelő, izgalmas mentőakció során a résztvevők leleplezhetik a kapzsi Professzort, aki víz alatti kutatóállomásán fondorlatos terven ügyködik: egy titokzatos szerkezettel készül kivonni az óceánok értékes aranytartalmát. Az elszánt tudós mindent bevet, hogy megszerezze a kincset: váratlan akadályokkal és szemkápráztató trükkökkel zavarja össze az elmét és az érzékeket.

A feladványok megfejtéséhez bátor szívre, éles szemre és jó fülre is szükség lesz. Ám akinek sikerül túljárnia a tudós eszén, kiérdemli a jutalmat és az óceán megmentője címet!

A kiállítást járva a látogatók kideríthetik, képesek-e a próbatételek közepette is a célig kormányozni a cirkálójukat, ki tudják-e szabadítani az alvó ámbrásceteket az álomcsapdából, meg tudnak-e fejteni egy talányos buborékrajzot, és vajon elboldogulnak-e egy csapatjátékos tengeri teknőssel vagy a Tű-fok parányi lakójával. Ha elég szerencsések, találkozhatnak a mélység rejtőzködő urával és tengeri birodalma különös lényeivel is.

A kalandjáték során a résztvevők tudományos ismeretekkel gazdagodhatnak, és rácsodálkozhatnak óceánok és tengerek valódi kincseire: a tiszta tengervíz fontosságára és a sokszínű vízi élővilágra.

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 700 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék mesés látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedezni valóval és ajándékkal várja az érdeklődőket.


 

AZ ÓCEÁN KINCSE – MÉLYTENGERI MENTŐAKCIÓ kiállítás és játék 2023. szeptember 16-tól november 26-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Városliget, Vajdahunyadvár.
Nyitva tartás: HÉTFŐ zárva, KEDD–VASÁRNAP 10–17 óráig
Október 23-án és november 1-jén: NYITVA

Korosztályi ajánlás: 4–99
Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.
Játékfüzetet kapnak: a gyermekek (3–18 éves); a gyermek nélkül egyéni jeggyel érkező felnőttek.
A kiállítás és játék bejárása kb. 1 órát vesz igénybe.

Ajánlónk után folytatódik a cikk!
Ajánló: Alice csodaországban Fényshow és kiállítás először Budapesten! Részletek és képek itt!

Belépőjegyárak:
Felnőtt: 2700 Ft
Gyermek (3–18 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól): 2400 Ft
Csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport, hétköznap!): 1700 Ft
Családi (2 felnőtt + 2 gyermek): 8950 Ft (családi jegy mellé további gyermekjegy: 1500 Ft)

Nyitási kedvezmény: szeptember 19-től 29-ig (hétköznapokon) az óvodai és iskolai csoportok a kiállítást 1500 Ft/fő kedvezményes áron tudják megtekinteni.
 

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.
Egyéb kedvezmények ezen időszak alatt nem vehetők igénybe.

Jegyvásárlás: szeptember 16-tól a helyszínen, a múzeum pénztárában. (Elővételre, online jegyvásárlásra sajnos nincs mód.) Jegyvásárlás módjai: készpénz, bankkártya, PayPass, OTP, MKB és K&H SZÉP kártya és OTP Cafeteria kártya

TOVÁBBI IZGALMAS GYEREK PROGRAMOK LENTEBB!

• Ez a 10 legjobban várt előadás 2023 őszén!
• Garden of Lights Budapesten a Füvészkertben! Jegyinfók és képek itt!
• Vasútmodell kiállítás 2023-ban a KMO-ban Budapesten - Jegyek itt!
• INGYENES arborétum Budapest szívében! 
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024