Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Bélyeg jelenik meg az 50 éves EDDA jubileuma alkalmából

2024.03.04 kovacsad

Bélyeg jelenik meg az 50 éves EDDA jubileuma alkalmából

Bélyegblokk köszönti az idén 50 éves Edda együttest!

Bélyegblokk és alkalmi boríték kibocsátásával köszönti az idén 50 éves Edda Művek együttest a Magyar Posta Zrt., a magyar rockklasszikusok sorozat legújabb darabjait hétfőn mutatták be Budapesten.

Az Edda Művek nemcsak egy zenekar, hanem egy olyan kulturális jelenség, amely évtizedek óta formálja, inspirálja a magyar zenei életet - hangsúlyozta Hegmanné Nemes Sára Irén, a Magyar Posta Zrt. alelnöke a bélyegbemutatón hétfőn Budapesten.
    
Az új bélyegblokkon az együtteshez kapcsolódó képi és szöveges elemek alkotta grafikai kompozíció szerepel Hajnal Balázs tervezésében - mondta az alelnök, kiemelve: ez nemcsak egy zenekarról szól, hanem egy korszakról is, amely megérintette és megváltoztatta az országot.
    
Hegmanné Nemes Sára Irén elmondta: számos koncerttel, szakmai és közönségdjjal az Edda a hazai zenei élet meghatározó szereplője, 35 arany-, 7 platina- és 4 gyémántlemez fűződik a zenekarhoz. Emlékeztetett: az Edda volt az első vidéki zenekar, amelynek sikerült megtörni a fővárosi zenekarok egyeduralmát. Nemcsak zenéket szállítottak, hanem egy teljes nemzedék érzelmeit, lelkületét formálták - vélekedett.
    
Az Edda Művek rockos, dallamos, gazdagon hangszerelt dalai, az énekes Pataky Attila egyedülálló hangja, szövegvilága, a közönség szeretete a siker titka - közölte az alelnök, hozzátéve: a Kárpát-medencében élő és a világban szétszóródott magyarság is ismeri, énekli az Edda dalait.
    
A bélyegblokkról elmondta: büszkék arra, hogy ezt a különleges évfordulót ilyen egyedi módon tudják megünnepelni, hiszen az Edda Művek sorozata és története a kitartásról, az odaadásról, a becsületről, hűségről és a csapatmunkáról szól, s ezek az értékek a Magyar Posta közösségének szellemiségében is megjelennek.
    
Az Edda Művek bélyegblokkot március 4-én bocsátják ki, a fekete sorszámú perforált bélyegblokk 40 ezer példányban, míg a piros sorszámú vágott változat 4000 példányban lesz kapható.
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024