Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Carmen flamenco tánc-show a Margitszigeten - Jegyek itt!

2024.05.06 kovacsad

Carmen flamenco tánc-show a Margitszigeten - Jegyek itt!

Az Antonio Gades Társulat (Compañía Antonio Gades) CARMEN flamenco tánc-showja 2024. augusztus 31.-én szombaton 20:00-tól Budaapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A szenvedélyes és életteli előadás páratlanul hiteles módon jeleníti meg a tradicionális spanyol flamenco kirobbanó erejét és érzelmi töltetét.

Antonio Gades spanyol táncművész és koreográfus korszakalkotó Carmen-je 1983-ban először filmvásznon kelt életre, s nyert Oscar-díjat, majd ugyanabban az évben a színpadon is világhódító útra indult. A film sikere ösztönözte Antonio Gadest, hogy készítsen egy színházi változatot, amelyről kiderült, hogy egy újabb remekmű a sorban a Vérnász mellett. A 1983-as párizsi premier meglehetős népszerű volt, megmutatva, hogy Antonio Gades nem csak az egyik legjelentősebb táncos a világon, hanem az egyik legnagyszerűbb koreográfus is.

Bár az operaszínpadokon démoni csábítóként ábrázolják, Gades Carmen-je nem férfifaló, hanem szabad nő, aki végtelen szabadságvágyában inkább a halált választja, minthogy feladja elveit. „Egy ilyen nőt száz évvel ezelőtt nem lehetett igazán megérteni. Ma Carmen alakja mindenestül érvényes.” - mondta el Gades.

Compañía Antonio Gades) CARMEN flamenco tánc-showja 2024. augusztus 31.-én szombaton 20:00-tól Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Rendező: Stella Arauzo

Producerek: Antonio Gades és Carlos Saura

Zene: Gades, Solera Freire, Georges Bizet "Carmen", M. Penella "El gato Montes" és José Ortega Heredia/Federico Garcia Lorca "Verde que te quiero verde"

Időtartam: 80 perc szünet  (esőnap szeptember 1.)
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024