Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Csak 150 forintért látható a Földalatti Vasúti Múzeum kiállítása!

2023.11.15 Kovács Gergely

Csak 150 forintért látható a Földalatti Vasúti Múzeum kiállítása!

A kiállításon megtekinthető a földalatti vasút három kocsija: a 19-es, az 1-es és 81-es pályaszámúak. Emellett számtalan érdekesség várja még a látogatókat.

Fotó: BKV.hu

Budapest 150. születésnapján, 2023. november 17-én 150 forintos belépővel látogatható a BKV Deák téri múzeuma. Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján újra jár majd a bulivillamos is. A BKV Zrt. így köszönti a szülinapos fővárost.

A BKV Földalatti Vasúti Múzeumának állandó és időszakos kiállítása is megtekinthető a 150 forintos jeggyel. Az időszakos tárlat – a Budapest 150 programsorozat részeként – az 1873 és 2023 közötti legfontosabb és legérdekesebb közlekedési eseményeket felvillantva jeleníti meg a főváros másfél évszázadát. A 150 eseményt fotók és tárgyi emlékek – ikonikus járművek modelljei, alkatrészek, viszonylattáblák, régi jegytípusok és jegylyukasztók – elevenítik fel a látogatóknak. A kiállítás a Deák téri múzeum egyik legnépszerűbb tárlata lett, és az év végéig látogatható.

A Földalatti Vasúti Múzeum a kontinens első földalattijának állít emléket, egy igazán autentikus környezetben, egy régi alagútszakaszban alakították ki. A muzeális járművek mellett a látogatók tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek segítségével ismerhetik meg az 1896 óta működő MillFAV, vagyis a kisföldalatti történetét. November 17-én, pénteken 10:00 és 16:45 között lehet majd megvenni a 150 forintos belépőket a Deák téri aluljáróban található múzeumban.

Budapest 150. születésnapja alkalmából újra elindul a bulivillamos is. A város egyik legkülönlegesebb, mozgó bulihelyszíne – amelyet egy GANZ ipari csuklóson rendeznek be – november 16-án, 17-én és 18-án 17 és 23 óra között járja a várost Kelenföld és a Deák Ferenc tér között. Le- és felszállni csak a végállomásokon, a Kelenföld vasútállomás és a Deák tér megállókban lehet. Egyszerre nyolcvanan bulizhatnak a születésnapi különjáraton, akik – előzetes regisztrációval - érkezési sorrendben szállhatnak fel a bulivillamosra. Regisztrálni az ÉnBudapestem applikációban lehet. 

A múzeum címe: Budapest, Deák tér, aluljáró
Nyitvatartás: hétfő kivételével 10 és 17 óra között

További érdekes és INGYENES programok:

• EUROTRACK 2023 Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás 2023-ban Veszprémben - ...
• Idén 5 napon is INGYENES a Dinókert a családoknak!
• Ez a 15 legnépszerűbb musical hazánkban!
• Macskafogó tűzfal készült Budapesten! Képek és cím itt!
• INGYEN látogatható Illatmúzeum nyílt!
• Lehetetlen - A bűvészvilágbajnok műsora! - Turné és jegyek itt!
• INGYEN látogatható a Pénzmúzeum!
• 150 forint lesz a napijegy Budapest szülinapján!
• Kihirdették az egyik Fényvillamos indulásának időpontját!
• A Bulivillamos novemberben 3 napig közlekedik!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024