Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Filmmel emlékeznek Suhajda Szilárdra!

2023.06.01 kovacsad

Filmmel emlékeznek Suhajda Szilárdra!

Filmvetítéssel emlékeznek az RTL-en Suhajda Szilárdra

Így írnak az alkotók a héten a TV-ben bemutatásra kerülő filmről:
Suhajda Szilárd halálával kapcsolatban sokféle reakció született a néma gyásztól a hangos bírálatig. Ilyen az ember: ha nem ért meg valamit, különösen akkor, ha az a saját szemszögéből irracionális és teljességgel logikátlan, ítélkezni kezd.

Erőss Zsolt halálakor már találkozott az ország ezzel a jelenséggel, de arra már jóval kevesebb embernek volt lehetősége, hogy megérthesse egy hegymászó motivációit, és azt, hogy egy tragédia esetén min megy keresztül az, aki egyébként maga is támogatta a mászót a hegy meghódításában.

Épp most lenne alkalmunk elgondolkodni azon is, hogy mit okozhatunk mi, ismeretlenek, akik a gyász időszakában érezzük időszerűnek az ítélkezést annak az embertársunknak, akivel ha más nem is, egy közös biztosan van bennünk: a gyász érzését egyszer az életben mindannyian átéljük.

Amikor Csoma Sándor rendezővel belevágtunk a Magasságok és mélységek forgatásába, többek között az motivált minket, hogy segítsünk mindazoknak, akik az értelmetlennek tűnő halált, akárhogy is reagálnak rá, de nem tudják feldolgozni.

Számunkra ezért a Magasságok és mélységek az indulás óta nemcsak egy film, hanem egy misszió is, mellyel egyetlen célunk van: az ítélkezés helyett a megértésre és együttérzésre koncentrálni a nézőink figyelmét.

Mi minden vetítés alkalmával abban reménykedünk, hogy olyan emberekhez juthat el a film, akiknek igazán szüksége van rá. Abban bízunk, hogy egy-egy néző lelkén keresztül nagyobb közösségeink, így akár az egész ország lelki állapotára és értékrendjére hatással lehetünk. Ebben bízunk most is, amikor televíziós partnerünk, az RTL váratlanul műsorra tűzte a Magasságok és mélységek televíziós bemutatóját. 2023. június 4-én (vasárnap este) 21:00-tól közelebb lehet kerülni a megértéshez.

Ugyanitt bátorítunk mindenkit, hogy nyugodtan tegye fel a témával kapcsolatos kérdéseit a kommentek között, de azt is kérjük, hogy ezt együttérzéssel a szívében tegye meg!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024