Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

George Orwell 1984 a Szegedi Nemzeti Színházban Alföldi Róbert főszereplésével - Jegyek itt!

2021.08.07 kovacsad

George Orwell 1984 a Szegedi Nemzeti Színházban Alföldi Róbert főszereplésével - Jegyek itt!

George Orwell 1984 műve a Szegedi Nemzeti Színházban Alföldi Róbert főszereplésével lesz látható. Jegyek és szereplők lentebb!

George Orwell örökösei Magyarországon első alkalommal a Szegedi Nemzeti Színháznak engedélyezték Horgas Ádám adaptációjának színpadra állítását. Az 1984 egy szerelmi történetet helyez egy olyan disztópikus világba, ahol az állam a legszélsőségesebb módon manipulálja az emberek mindennapjait és gondolatait. A Nagy Testvér mindig figyel. Orwell a halálos ágyán adott interjúban így beszél világhírűvé vált klasszikusáról: „Azt hiszem, tekintve, hogy a könyv végül is paródia, valami hasonló dolog tényleg megtörténhet. Jelenleg ebbe az irányba tart a világ. Világunkban nem lesz más érzelem, csak félelem, harag, diadalmaskodás és megalázkodás. A nemi ösztönöket eltörlik. Az orgazmust betiltjuk. Hűség nem lesz, csak párthűség, de mindig ott lesz a győzelemittasság. Minden pillanatban ott lesz a győzelem mámora, annak az érzése, hogy eltiporjuk az ellenfelet, aki gyámoltalan.

Ha el szeretnék képzelni a jövőt, képzeljenek el egy csizmát, miközben örökké egy ember fejét tapossa. Ebből a veszélyes rémálomból egyszerű tanulság vonható le. Ne hagyják megtörténni. Önöktől függ.”

George Orwell "NINETEEN EIGHTY-FOUR" (Copyright 1949) című regényének Horgas Ádám által készített adaptációját Bill Hamilton, a néhai Sonia Brownell Orwell hagyatékának irodalmi kezelője engedélyezte. 

Az 1984 ősztől végre a Szegedi Nemzeti Színházban lesz látható Alföldi Róbert főszereplésével! 

Jegyvásárlás és jegyárak itt!

"Azért vagy itt, mert megbuktál alázatosságból, önfegyelemből. Nem voltál hajlandó meghódolni, ami pedig a józan ész ára. Inkább akartál őrült, egyszemélyes kisebbség lenni. Csak a fegyelmezett elme láthatja a valóságot, Winston. Te azt hiszed, hogy a valóság valami objektív, külső, önmagában létező dolog. Azt is hiszed, hogy a valóság természete magától értetődő. Mikor becsapod önmagad, azt gondolva, hogy látsz valamit, feltételezed, hogy mindenki más is ugyanazt látja, mint te. Én azonban azt mondom, Winston, hogy a valóság nem külső dolog. A valóság az emberi agyban létezik, és sehol másutt. Nem az egyének agyában, amely tévedhet, hanem a Párt agyában, amely kollektív és halhatatlan. Bármi is az, amit a Párt igaznak tart, az igaz. Lehetetlen a valóságot látni, ha nem a Párt szemével néz az ember. Ez az a tény, amit meg kell tanulnod, Winston.

Véghez kell vinned önmagad megsemmisítését, s ehhez meg kell erőltetned az akaratodat. Meg kell alázkodnod, hogy meggyógyulhass. ( O'Brien )

Szereplők:

Winston Smith Rétfalvi Tamás
Julia, Anya Ágoston Katalin
O’Brien Alföldi Róbert
Charrington, Rutherford Szegezdi Róbert
Charrington asszony, Parsons asszony, Pincérnő Szilágyi Annamária
Katharine, Énekes Csorba Kata
Tillotson Borovics Tamás
Syme Sztarenki Pál
Mary Menczel Andrea
Parsons Gömöri Krisztián
Parsons fiú Varga Hunor-József
Parsons lány Daróczi Larissza-Judit
Jones, Gondolatrendőr 1 Bánvölgyi Tamás

 

 

• Alföldi Róbert rendezi a 2021-es West Side Storyt!
• Apáca show musical 2021-ben Szegeden! Jegyek és szereposztás itt!
• Mefisztó az Átriumban Alföldi Róberttel - Jegyek itt!
• Figaro házassága 2021-ben a Városmajori Szabadtérin Alföldi Róbert ...
• Alföldi Róbert és Veiszer Alinda pódiumbeszélgetés Szegeden az IH ...
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024