Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Három bemutató lesz jövőre az Operettszínházban!

2024.05.30 kovacsad

Három bemutató lesz jövőre az Operettszínházban!

Kálmán Imre A cirkuszhercegnő című nagyoperettje, a Hamupipőke című operettmusical, valamint a Hófehérke és a hét törpe című családi táncelőadás is szerepel a Budapesti Operettszínház 2024/25-ös évadában.

Sikerrel zárul az idei évad az Operettszínházban, amely a szeretet és béke szigete szeretne lenni abban a világban, ahol a fegyverek ropogásai nem csitulnak - hangsúlyozta Kiss-B. Atilla Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, az Operettszínház főigazgatója a 2023/24-es évadot beharangozó budapesti sajtótájékoztatón.
   
Kiss-B. Attila elmondta, hogy a következő évad új produkciói a családokat szólítják meg, az őszi nagy bemutató is egy családi operettmusical lesz. A Hamupipőke című darabot Orbán János Dénes író és Pejtsik Péter zeneszerző alkották meg és Bozsik Yvette rendező-koreográfus viszi színre. A bemutató november 15-én és 16-án lesz a nagyszínpadon - ismertette a teátrum igazgatója. Orbán János Dénes elmondta, hogy a darabban szerelem, mesevilág, humor és komoly mélylélektani kérdések is megjelennek.
   
A produkció dallamai népzenei alapokra épülnek, a csángó kultúrát vették alapul a díszletben, helyszínben és a dallamvilágban egyaránt - hangsúlyozta Pejtsik Péter. Bozsik Yvette szerint a Hamupipőke nagyon látványos előadás lesz, amely egyaránt szól a felnőtteknek és a gyerekeknek.  
   
Az évad második felében láthatja a közönség a Hófehérke és a hét törpe operettszínházi bemutatóját. A rendező-koreográfus, a mű egyik szerzője ifjabb Harangozó Gyula, a darabot először február 11-én és 12-én mutatják be  színpadon - közölte Kiss-B. Attila. A mesebalett rendezője, ifjabb Harangozó Gyula szerint a Hófehérke az utóbbi évtizedek külföldön legnagyobb sikereket elért magyar színpadi műve, a világ számos országában játszották már.  
   
Kiss-B. Attila tájékoztatása szerint az Operettszínház harmadik új bemutatója Kálmán Imre A cirkuszhercegnő című nagyoperettje, amelyet Homonnay Zsolt visz színpadra, a bemutatót február 21-én tartják. Homonnay Zsolt szerint Kálmán Imre operettjében benne van a tánc, a jókedv, a humor és a dráma is.
   
A főigazgató arról is beszélt, hogy az operettszínház a tehetséggondozás és az utánpótlásképzés jegyében a következő évadban is lehetőséget biztosít fiatal művészeknek. Ennek részeként kerül színpadra a Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdiója végző növendékeinek a bemutatója, amely Presser Gábor és Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen című zenés-verses produkciója lesz, a darabot a jövő évadban rendszeresen játszani fogják.
   
Kiss-B. Attila beszélt arról is, hogy a jövő évadban műsoron marad egyebek mellett a Szenes Iván 100, Az Orfeum mágusa, a Carmen, a Csárdáskirálynő, A mosoly országa, a János vitéz, a Marica grófnő, a Mária főhadnagy, a Mágnás Miska, a Jekyll és Hyde, a Hegedűs a háztetőn, a La Mancha lovagja, a Monte Cristo grófja, A Szépség és a Szörnyeteg, valamint az István, a király című előadások, éppúgy mint a Diótörő, az Anne Frank naplója, A képfaragó, a Szegény Dzsoni és Árnika, valamint a Veszedelmes viszonyok című produkció.
   
A következő évadban gálák, kávéházi beszélgetések, és számos meglepetés is várja a közönséget - hangsúlyozta a teátrum igazgatója. Forrás: MTI
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024