Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Hatvanhat éves a Benkó Dixieland Band jubileumi koncert 2023-ban a Városmajorban - Jegyek itt!

2023.03.16 kovacsad

Hatvanhat éves a Benkó Dixieland Band jubileumi koncert 2023-ban a Városmajorban - Jegyek itt!

„Route 66” – Hatvanhat éves a Benkó Dixieland Band jubileumi koncert 2023. június 3-án Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon kerül megrendezésre. Jegyek lentebb!

Az 1957-ben alakult Benkó Dixieland Band idén ünnepli 66. születésnapját.

A koncerten ennek az elmúlt 66 évnek, a „66-os útnak” a főbb állomásait eleveníti majd fel a zenekar a legnépszerűbb dallamaikon keresztül. Az est sztárvendége a Hot Jazz Band vezetője, illetve trombita- és bendzsóművésze, a Kossuth-díjas Bényei Tamás lesz, akivel a zenekar több évtizede ápol rendkívül jó baráti kapcsolatot.

A Benkó Dixieland Bandet 1957-ben a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas  Benkó Sándor (klarinét) alapította, aki 2015-ben bekövetkezett haláláig a zenekar vezetője maradt. Halála után az együttes klarinétosa Dennert Árpád lett.

A legendás zenekar a világon az egyik legjobb, Magyarországon a legnépszerűbb jazz együttes, már első lemezük aranylemez lett. Hazai fesztiválok és versenyek győztesei, számos kitüntetést mondhatnak magukénak. Koncertjeiken tízezres hallgatóság előtt olyan világsztárokkal dolgoztak már együtt, mint pl. az amerikai Milt Jackson, Freddie Hubbard, Al Grey, Buddy Tate, Joe Newman, Buddy Wachter, Henry Questa, Joe Muranyi, Eddy Davis, Cynthia Sayer, Harry Sweet Edison, Albert Nicholas, Wild Bill Davison, vagy az európai Chris Barber, Kenny Ball, Huub Janssen, Acker Bilk, és még sokan mások.

A „Route 66” – Hatvanhat éves a Benkó Dixieland Band jubileumi koncert 2023. június 3-án Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon kerül megrendezésre. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A koncert közel 120 perc egy szünettel.
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024