Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

INGYENES kisvasút is vár budapesti Adventi Vásáron! Videó itt!

2023.11.16 Kovács Gergely

INGYENES kisvasút is vár budapesti Adventi Vásáron! Videó itt!

2023. november 17-től Budapest szívében, a Vörösmarty téren megnyitja képzeletbeli kapuit a Vörösmarty Classic Xmas. Az egészen szilveszterig tartó karácsonyi vásár tradicionális hazai értékeket képviselő gasztronómiai, valamint kézműves kiállítókkal és békebeli karácsonyi hangulattal fogadja vendégeit. 

A Vörösmarty Classic Xmas november 17-től december 31-ig várja az érdeklődőket Budapesten, a Vörösmarty téren. 

Látványában és minőségében megújulva, számos egyedi programelemmel és a klasszikus karácsonyi díszítési kultúrát megidéző arculattal várja a látogatókat a Vörösmarty Classic Xmas.

A Budapest szívében megrendezésre kerülő adventi vásár méltán vonzza hazai és külföldi vendégek millióit minden évben. Ki tudná elképzelni a teret az adventi időszakban karácsonyfa nélkül? Idén sem kell nélkülöznünk a monumentális karácsonyfát, ami igazi klasszikus karácsonyi színvilágban várja a látogatókat.

Budapest főutcájának tartott Váci utca karácsonyra mindig ünneplőbe öltözik, csodálatos fényeivel, építészeti különlegességeivel már önmagában is lenyűgöző, ám amikor megérkeznek a térre a kézműves és gasztronómiai kiállítók akkor egyszerűen nem lehet betelni vele. Mindenkit magával ragad a vásári forgatag, a karácsonyi hangulat, az ízek, illatok és fények fantasztikus összjátéka.

A tér egyik fő attrakciója a gyerekek nagy kedvence a kisvasút, amit INGYENES vehetnek igénybe a látogatók. A csillogó szemű apróságok harsány kacagása, a kisvonat utánozhatatlan hangja mind-mind egy klasszikus karácsonyi hangulat elmaradhatatlan kelléke. De a Kicsiket várja még egy remek kézműves játszóház is, ahol szintén garantált a szórakozás.

A gasztronómiai kiállítók a hagyományos magyar étel és ital kultúra karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó kulináris értékeit képviselik és kínálják a közönség számára, és a kézműves kiállítók is a hagyományőrzés jegyében válogatják össze tradicionális, kézműves termékeikből álló portékájukat.
 
A rendezvényen megjelenő sokszínű, tipikusan magyar kézműves tárgyi kultúra darabjait bemutató kiállítók mellett interaktív, edukációs helyszínként lesz felállítva az a kézműves ház, ahol a látogatók minden nap más és más kézműves fortélyt bemutató foglalkozáson vehetnek részt. 
 
A téren egészen december 28-ig vásárolhatóak kézműves termékek ezt követően aztán a készítők újév napjáig átadják helyüket az évzáró - szilveszteri ünneplők sokaságának.
 
Videó:

További érdekes programok:

• Gőzös mozdony indul a Hűvösvölgyben! Videó és mentrend itt!
• Karácsonyi Meseház nyílik Magyarországon! VIDEÓ itt!
• Ez a 15 legnépszerűbb musical hazánkban!
• Fenyő Ünnep 2023 - Jegyek itt!
• Ez az 5 legjobb téli program
• Már 2000 forinttól látható a Diótörő!
• Alíz Csodaországban Fénykert a Fűvészkertben! KÉPEK ITT!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024