Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

INGYENESEN látogatható a Süsü és barátai kiállítás Budapesten!

2018.03.02 Kovács Gergely

INGYENESEN látogatható a Süsü és barátai kiállítás Budapesten!

Életnagyságú figurákkal várnak! Süsü és barátai – életre kelt Mesehősök kiállítás nyílik Budapesten, ahol teljes embernagyságban a valóságban is megjelennek a mese figurák.

Pár napja az Országos Étterem Hétről, a Minimax Hajóról és a Hófehérke musical országos turnéról. írtunk. Most pedig egy újabb izgalmas programot ajánlunk.

Süsü és barátai – Életre kelt mesehősök – kiállítás

A kiállítás ingyenesen, kizárólag a pénztárban átvehető belépőkártyával, felnőtt kíséretében látogatható! Családok számára a kiállítás hétköznaponként 16.00−18.00 óráig, hétvégén 10.00−18.00 óráig látogatható.

Mirr-Murr, Oriza Triznyák, Sebaj Tóbiás, a Nagy Ho-ho-ho horgász, Pom-Pom, Süsü a sárkány . . . és még nagyon-nagyon sokáig sorolhatnánk társaikat! Ők, Csukás István hallhatatlan mesefigurái. 

Méltán mondhatjuk, hogy a Mesebirodalom „Örök Darabjai”, akiken valóban nem fog az idő vasfoga. Megszületésük óta immár több mint negyven év telik el, de napjainkban, gyermekeink számára még ma is éppen olyan kedves és létező figurák, mint amilyeneknek mi, mai felnőttek éltük meg egykor, gyermekkorunkban. Ők tehát valóban kikophatatlanok! 

E csodás mesebeli főszereplők egy kiállítás keretében „teljes embernagyságban” most a valóságban is megjelennek, kilépve a mesekönyvek, mesefilmek világából. A Kossuth-, Prima Primissima-, József Attila – díjjal és még számos egyéb szakmai nívós elismeréssel kitüntetett kortárs magyar író, költő és esszéíró figuráit Megyeri János szobrászművész kelti újra életre tárlatában, egy, a SÜSÜ ÉS BARÁTAI- ORSZÁGOS UTAZÓKIÁLLÍTÁS keretében! 

A művész által megalkotott egyedi mesevilág öt nagyjelenetből áll, amely 16 egyedi ábrázolású – ebből 10 mesealak nagyméretű- figurát mutat be az érdeklődőknek a már jól ismert mesékből.

A kiállítás felépítése: 

- A bejáratnál Süsü és a karján ülő Kis Királyfi köszönti a látogatókat. 
- Az első jelenetben a Pom-Pom meséiből ismert Picur látható, akinek a fején ül a címadó szőrmók figura. A kislány, kezében egy tábla csokit nyújt éppen Gombóc Artúrnak, aki mint köztudott, minden csokit nagyon szeret. 
- A következő jelenetet nézve Halász Judit szelíd hangja csendül fel sokakban, hiszen Mirr Murr, Oriza Triznyák, és a Kiscsacsi ember nagyságú bábuja kedvesen néznek reánk. 
- A tárlatban Sebaj Tóbiást is megtaláljuk egy cica és egy kutyus társaságában. 
- Sokaknak ugyancsak nagy kedvence, a Nagy Ho-Ho-Ho horgász, akit egyszerűen nem lehet kihagyni a mesefigurák népszerű sorából! Ő, az egyik kezében pecabottal, másik kezében pedig csalival áll előttünk, így elevenítve meg előttünk ezt a kedves mesét. 

Igazán elgondolkodtató, hogy valójában kiket is varázsol el leginkább ez a mesevilág? Minket felnőtteket, szülőket, mint egykori gyermekeket, vagy a csodálkozástót tágra nyílt szemű mai gyermekeket?

Csatlakozz ha szereted az INGYENES programokat!


A művész által megalkotott egyedi mesevilág öt jelenetből áll, amely több mint 10 nagyméretű figurát mutat be az érdeklődőknek a már jól ismert mesékből mind a gyermekek, mind pedig a felnőttek örömére.

A belépés ingyenes! 

A kiállítás 2018. március 5-től 11-ig, hétfőtől vasárnapig: 10.00−18.00 látogatható!

Helyszín:
Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér
1067 Budapest, Eötvös utca 10.

Kedved kaptál Süsühöz? 
2 helyszínen is játszák a Süsü darabot. Részletek itt!
Sőt Gombóc Artur is látható színházban. Részletek itt!

Ne hagyd ki nyereményjátékainkat sem a JÁTÉK menüben! Illetve a cikk alatti kapcsolódó híreket is ajánljuk.

NE MARADJ LE EGY JÁTÉKUNKRÓL VAGY HASONLÓAN IZGALMAS HÍRÜNKRŐL SEM!

Ha nem akarsz lemaradni 1 játékunkról sem, akkor a Facebook oldalunkon válaszd a MEGJELENÍTÉS ELSŐKÉNT gombot. Így elsőként értesülhetsz a játékainkról és híreinkről.

• Ezek lesznek 2018-ban a legjobb koncertek és showk!
• Billy Elliot musical 2018-ban Budapesten az Erkel Színházban - Jegyek itt!
• BODY Kiállítás 2018-ban Budapesten! Jegyek itt!
• Havi 3-5 előadást nézhetünk meg INGYEN!
• Minimax Gyerekhajó 2019 - Budapesten és a Balatonon is közlekedik! Jegyek itt!
• Túró Rudis és Oreos pálcás gofri az új őrület! Próbáld ki INGYEN!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023