Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Jobbra húzva címmel érkezik L. M. Chilton humoros thriller könyve! Olvass bele!

2024.05.03 Kovács Gergely

Jobbra húzva címmel érkezik L. M. Chilton humoros thriller könyve! Olvass bele!

Humoros thriller az online társkeresők világából Finlay Donovan-rajongóknak.

Ismerős a szituáció, mikor óva intjük barátainkat az online randizás veszélyeitől? Tudod, az egy sötét és ismeretlen online tér, sosem tudhatod, ki van a másik oldalon. Aztán persze, ha mégis vállalták ennek kockázatát – ami számunkra érthetetlen – jönnek a jótanácsok: ne találkozz vele elhagyatott helyen, keresd a nyitott tereket, ahol sokan vannak. Ne áruld el neki, hol laksz, ne engedd, hogy első alkalommal hazakísérjen. Hogy miért? Mi van, ha sorozatgyilkos? Ebbe bele sem gondoltál, igaz?

Persze-persze, ki veszi manapság komolyan ezeket az intelmeket? Talán mi sem gondoljuk komolyan hevenyészett jótanácsainkat, egyszerűen csak a saját bizalmatlanságunkat vetítjük rá. Ráadásul miért is? Rossz dolgok úgyis csak másokkal történnek. Ő sem hisz benne, hogy sok millió emberből, aki belekóstolt már az online társkeresés világába épp vele esne meg valamilyen szerencsétlenség. De mi van, ha mégis?

Chilton tizenöt éve dolgozik újságíróként, nemrégiben pedig úgy döntött, hogy belekóstol a regényírás világába. Miután munkássága a Times-tól a Cosmopolitan-en át a Glamour-ig terjed, nem meglepő, hogy első könyve is hasonlóan ötvözött: true crime és egy kis sötét humorú, csajos macskajaj.

ONLINE VÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

A szerzőről

L.M. Chilton Londonban él, és az elmúlt tizenöt évben újságíróként dolgozott olyan népszerű magazinoknak és újságoknak, mint a The Times, a Cosmopolitan és a Glamour, illetve részt vett számos televíziós show mindennapi munkálataiban is.

A szabadidejét csavaros gyilkossági rejtélyek kiagyalásával tölti, illetve szomszédai nagy bánatára imád bendzsózni. A Jobbra húzva az első regénye.

A könyvről mondták

"Mintha Bridget Jones egy Sikoly-filmben találná magát. Halálian mesteri!" - Rupert Holmes

"Az addiktív gyilkossági rejtély miatt veszed kézbe, és a modern randizás legrosszabb formáját bemutató briliáns szatíra miatt nem tudod majd letenni." - Hayley Quinn

"A gyilkosság ritkán ennyire szórakoztató! Rohamtempóban faltam a Jobbra húzva betűit, az oldalak gyakorlatilag önmagukat lapozták." - Rachael Blok

"A legvégéig izgalomban tartott... friss és eredeti, miközben nem veszíti el humorát és szellemességét sem." - Nicole Kennedy

"Úgy éreztem, mintha valamiféle borzongató utazáson lennék, miközben nincs más dolgom, mint hagyni, hogy az események kibontakozzanak előttem." - Laura Pearson

 Részlet a kötetből:
„Ahogy a táncparkett közepére értem, Richardon akadt meg a szemem, aki vízhatlan dzsekijébe burkolózva és a kinti fagyos időjárástól kipirulva igyekezett utat törni magának a táncolókon keresztül a csajbuli irányába. Átpillantottam a vállam fölött, azon tűnődve, vajon visszahátráljak-e a bárpult felé, de csak az irodista fickót láttam, ahogy továbbra is engem stírölt, a nyelve gyakorlatilag kilógott a szájából.

Megtorpantam, patthelyzetbe kerültem. Ekkor végre megszólalt a telefonom. Előhúztam, mialatt másik kezemmel a tálcát tartottam, majd végighúztam a hüvelykujjamat a kijelzőn, hogy feloldjam.

Parker: Bocs, ma nem megy. A magamfajtának most nem biztonságos odakint.

A szöveg alatt pedig bemásolta egy helyi hírportál linkjét az alábbi főcímmel: „A rendőrség óvatosságra int, miután kocogók holtan találtak egy férfit."

Rákattintottam, a gyomrom összerándult, ahogy az oldal betöltődött és egy fényképet mutatott. A diplomaosztóján mosolygó, jóképűnek nevezhető, mézszőke srác ismerősnek tűnt, hasonlított valakire, akivel korábban már találkoztam.

„Robert Hamilton holttestére reggel fél hétkor talált rá két futó a Sovereign Parkban", így szólt az első mondat.

Rob Hamilton.

Ebben a pillanatban a karom kocsonyává változott, a tálcányi ital pedig kizuhant a kezemből, narancsszínű löttyöt repítve a kivilágított padlóra. A csajok meglepetten kapták fel a fejüket, az a néhány táncos pedig hátraugrott, hogy elkerüljék a fröccsenést.

Rob nem pusztán hasonlított valakire, akit ismertem. Ő volt az, akit ismertem.

Randiztam vele két héttel ezelőtt."
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024