Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Macskafogó film élőzenés vetítése a Margitszigeten - Jegyek itt!

2024.04.30 kovacsad

Macskafogó film élőzenés vetítése a Margitszigeten - Jegyek itt!

MACSKAFOGÓ Film-Zene-Koncert - a Macskafogó című film élőzenés vetítésea BUDAPEST ORCHESTRA PROJECT és a JAZZATION közreműködésével 2024. augusztus 22.-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Jegyek lentebb!

A legendás, 1986-os Macskafogó című film élőzenés vetítése Deák Tamás, a film nemrégiben elhunyt zeneszerzője emlékére a Budapest Orchestra Project és a Jazzation acappella együttes előadásában. A hollywoodi sikerfilmek esetében bevett forma az élőzenés filmvetítés, itthon erre kevesebb a példa, és szakmailag is nagy kihívás egy olyan film esetében, mely még a digitális kor előtt készült. Ebben az esetben azonban a Budapest Orchestra Project és a Jazzation áll a kihívás elé, és Deák Tamás eredeti, a Deák Big Band számára készült partitúráiból dolgozva létrehozzák a filmbeli megszólalás hű megközelítését. Klasszikus rajzfilm nagyszerű zenével, emblematikus dalokkal a Margitszigeti Színház színpadán monumentális látvánnyal!

Az eredeti szinkronnal vetített rajzfilm közben a teljes filmzenét élőben bemutató koncert méltó emléket állít Deák Tamásnak. Hatalmas és gazdag életművének - amelyben olyan emblematikus rajzfilmzenék szerepelnek, mint a Doktor Bubó vagy a Mézga család dalai - kiemelkedő darabja a Macskafogó, amelynek színpadra varázsolt életre hívása filmtörténeti és zenetörténeti, jazztörténeti pillanat. A rajzfilm - amelyből több generáció idéz rendszeresen - zeneileg is igazi remekmű.

A Budapest Orchestra Project big bandet Tompa Ábel vezényli, a dalokban közreműködik a Jazzation, Magyarország első számú jazz acappella együttese.

MACSKAFOGÓ Film-Zene-Koncert a BUDAPEST ORCHESTRA PROJECT és a JAZZATION közreműködésével 2024. augusztus 22.-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

(esőnap: augusztus 23.)

A filmalkotást biztosította a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt.
Producer: Várallyay Katus
Zenei vezető: Tompa Ábel
Technikai munkatársak: Bobák Bence, Rácz István
Produkciós konzulens: Deák András.

• Macskafogó musical Budapesten! KÉPEK és jegyek itt!
• Hans Zimmer filmzenéivel indul országos turné - Jegyek és helyszínek itt!
• Ennio Morricone filmzenei és zenei koncert 2024-ben a Fertőrákosi ...
• Lords of Sound - Koncert Hans Zimmer filmzenéivel - Jegyek és helyszínek itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024