Michael Nyman: War Work a Művészetek Palotájában - Jegyek itt!

Kelt: 2014.05.02 kovacsad

Michael Nyman: War Work a Művészetek Palotájában - Jegyek itt! Michael Nyman: War Work – magyarországi bemutató - 2014. november 28-án a Művészetek Palotájában premierrel várják a közönséget. Michael Nyman: War Work magyarországi bemutatója egy alkalommal lesz látható.

2014. november 28-án a Művészetek Palotájában premierrel várják a közönséget. Michael Nyman: War Work magyarországi bemutatója egy alkalommal lesz látható.

Bár nevéhez számos hangszeres, zenekari és színpadi mű fűződik, Michael Nymant a filmművészet tette igazán ismertté. Minimalizmusa keveredik a klasszikus nyelvezettel és a rock hatásával. 

Olyan kitűnő filmeknek volt hangszerelője, mint a legendás Peter Greenaway A rajzoló szerződése (1981) és a Z és két nulla (1985) című alkotása, valamint Jane Campion Zongoraleckéje (1993). Semmi meglepő nincs tehát abban, ha az első világháború kitörésének századik évfordulójáról hatalmas vizuális és zenei freskóval készül megemlékezni.

A War Work különböző helyszíneken, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Németországban készült korabeli archív felvételekre támaszkodik. Michael Nyman mindent felelevenít, ami feledésbe merült: az ismeretlen katonákat - egyszerű testeket, személyazonosság nélkül -, vagy azokat, akik a háborúban eltűntek - személyazonosságokat test nélkül. Így visszanyúl a dadaista mozgalom eszméihez, amikor a csataterek adták az inspirációt és az abszurd szókincset. Nyman más forrásból is merít: nagy hatást gyakoroltak rá az egyik első német expresszionista, az 1915-ben a fronton meghalt August Stramm szívbemarkoló szövegei.

A Cité de la musique (Párizs), a La Comète (Châlons-en-Champagne), a L'Arsenal (Metz), a Kölni Filharmónia és a Művészetek Palotája Budapest közös produkciója.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Alkotó:
Zene, film, rendező: Michael Nyman
Közreműködik: Hilary Summers - alt 

Michael Nyman Band:

Christophe Clad - hegedű 
Catherine Musker - brácsa 
Tony Hinnigan - cselló 
David Roach, Simon Haram - szaxofon 
Andy Findon - szaxofon, fuvola 
Toby Coles - trombita 
Paul Gardham - natúrkürt 
Nigel Barr - basszusharsona
Martin Elliott - basszusgitár 

 

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK