Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Szeptemberben egy napra INGYENES a Vasúttörténeti Park!

2021.09.06 Kovács Gergely

Szeptemberben egy napra INGYENES a Vasúttörténeti Park!

Egy napra mindenki számára ingyenes lesz a Vasúttörténeti Park. Érdemes ellátogatni Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumába. Szülőknek, gyerekeknek és mindenkinek díjmentes lesz.

Több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol itt, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi-és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek, a legszebbek, a legértékesebbek összegyűjtve. A járműállomány az 1870-es gőzmozdonyoktól a nagyteljesítményű villamos mozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését. A járművek jelentős része ma is üzemképes, melyekkel a MÁV Nosztalgia Kft. belföldi és külföldi nosztalgiautazásokat szervez.

Csatlakozz ha szereted az INGYENES programokat!


Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumában a látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. Utazhatnak nagymozdonyon, beülhetnek a Csajka sínautóba, hajtányozhatnak, fordítókorongozhatnak, vagy felülhetnek a lóvasútra. Kicsik és nagyok kedvence az évről évre bővülő kerti vasút, ahol izgalmas és változatos vonalvezetésen roboghatnak végig az utasok igazi kismozdonyok vontatásával. Az interaktív játékok(pl kisvasút) díjkötelesek!

A Magyar Vasúttörténeti Park a közösségi közlekedésen kívül a Nyugati pályaudvar és Esztergom között közlekedő személyvonattal is megközelíthető. Az autóval érkezőket biztonságos, ingyenes parkoló várja a park területén. 2021. szeptember 26-án a belépés INGYENES! MINDENKINEK!

FIGYELEM A KORONAVÍRUS HELYZET MIATT INDULÁS ELŐTT ÉRDEMES ELLENŐRIZNI, HOGY AZ ESEMÉNY NEM MARAD-E EL A VÍRUS MIATT, HISZEN A CIKKET SZEPTEMBER 6-ÁN ÍRTUK!

Ne hagyd ki a nyereményjátékainkat sem. Részletek  a JÁTÉK menüben!
További érdekes és INGYENES programok:

• A Szépség és a Szörnyeteg 2023-ban az Operettszínházban - Jegyek itt!
• Masha és a Medve Live 2021 turné - Jegyek és helyszínek itt!
• Vujity Tvrtko előadás 2021-ben - Országos turné - Jegyek és helyszínek itt!
• Demjén Ferenc koncert turné 2023 - Jegyek és helyszínek!
• Gazdijogsi - INGYENES képzés az Állatorvosi Egyetem támogatásával!
• INGYENES Robotika Kiállítás Budapesten!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023