Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

XIV.Vár Blues Fesztivál 2021-ben a Gyulai Várszínházban - Jegyek és fellépők itt!

2021.04.20 kovacsad

XIV.Vár Blues Fesztivál 2021-ben a Gyulai Várszínházban - Jegyek és fellépők itt!

XIV.Vár Blues Fesztivál 2021. július 24-én a Gyulai Várszínházban sztárokkal. Bluestone & the Horn Section blues koncert és Magyar Atom Blues koncert.

Két nagy koncerttel érkezik a XIV.Vár Blues Fesztivál 2021. július 24-én a Gyulai Várszínházban sztárokkal. A két különleges koncert igazi felüdülés lesz a hazai blues rajongóinak.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Bluestone & the Horn Section blues koncert

Blue Stone, vagy Blues Tone? – igazából szójátékról van szó, de egyúttal utalás a zenekar alapítójára, Kőmíves „Stone” Andrásra. 2014-ben kezdték meg működésüket kvintettben, a már más-más formációkból is ismert zenészbarátok. Célkitűzésük a „bluesvilág” fekete-fehér előadóinak népszerűsítése és a kedvenc blues örökzöldek műsoron tartása. Kihívásnak tekintik megőrizni a műfaj iránti érdeklődést, de mindezt úgy, hogy a saját zenei megközelítésükkel nyúlnak a dalokhoz.

Vasicsek János „Öcsi” – ének
Kőmíves „Stone” András – gitár
Nemes Zoltán – billentyűsök
Tomor Barnabás – basszusgitár
Molnár Dániel – dobok 
Weisz Gábor – tenor és szoprán szaxofon, fuvola
Almási Attila – harsona, bariton szaxofon

 

Magyar Atom Blues koncert

Tátrai Tibor 1994-ben a Hobo Blues Band aktuális felállásának zenészeivel, önmaguk jogán is legendás – számtalan más együttesből ismert – hangszeresekkel hozta létre a kötöttségektől mentes, „felelősség nélküli zenélésre” felesküdött formációt, a Magyar Atomot. A kizárólag blues- és blues-rock-sztenderdeket játszó, tehát saját számokat nem író zenekar eredetileg Jimi Hendrix Emlékzenekarként jött volna létre, ám hamar kiderült, hogy a Paksi Atomerőmű támogatná második koncertjük rögzítését, így a találó Magyar Atom név mellett döntöttek. És nagyon jól tették, hiszen azóta is megbízhatóan, hatalmas energia-felszabadítással töltik fel koncert közben magukat és a hallgatóságot. A saját dalok elvárásaiból eredő teher lepakolása garantáltan mindig utat enged a tiszta zenélésre fókuszáló örömnek, és igazi kiváltság ilyen kaliberű muzsikusokat látni elemi erővel játszani.

A zenekar tagjai:

Tátrai Tibor – gitár
Tóth János Rudolf – ének, gitár
Solti János – dob
Zsoldos Tamás – bass

 

• Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál 2021-ben Gyulán - Jegyek és ...
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024