Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Zenélő Budapest 2021 - INGYENES koncertek és programok!

2021.07.24 Kovács Gergely

Zenélő Budapest 2021 - INGYENES koncertek és programok!

A Szent István Bazilika harangjátéka mellett, bábjáték, népi tánc, opera énekesek, huszárruhás rézfúvosok, női vonósnégyes és sok más várja az érdeklődőket 2021-ben is. A Szépművészeti Múzeum, Műcsarnok, Nemzeti Múzeum oszlopcsarnokai, a Bazilika előtti harangállvány, a Várkert Bazár, a Margitszigeti Zenélő Kút, és a nemrégiben gyönyörűen felújított Orczy-park is a program helyszínek között van.

Így írnak a szervezők az eseményről:
Hetedik évadjára készül ingyenes programsorozatunk, amely a mai napig a világon egyedülálló módon kelti életre történelmi és kulturális múltunkat, jelenünket. Július 1 és augusztus 29 között városunk 12 csodálatos szabadtéri helyszínéről mesélnek koncertjeink a hét minden napján az idelátogatóknak és itt élőknek világszínvonalú produkcióinkkal, melyek műsora tökéletesen illeszkedik az adott építészeti remekművekhez. A 2015- ben útjára indult koncertsorozat mára nagy népszerszerűségnek örvend, széles körben elismert.

Mini koncertjeinken klasszikus és népzenei műsoraink méltán váltak programunk vezérfonalává az évek folyamán. A Szépművészeti Múzeum, Műcsarnok, Nemzeti Múzeum oszlopcsarnokai, a Bazilika előtti harangállványunk, a Várkert Bazár több pontja, a Margitszigeti Zenélő Kút, és a nemrégiben gyönyörűen felújított Orczy-park a házigazdája izgalmas előadásainknak. A magyar romantikus operák áriái, rokokó női vonósnégyesünk, szaxofon együttesünk, harangjátékunk, klasszikusok jazz feldolgozásban, huszárruhás rézfúvósaink szerepelnek ezekben a népszerű összeállításainkban.

A tavaly útjára indult “Zenélj velünk!” tematikánk keretén belül Götz Nándor művészeti vezető olyan közösségi hangszereket tervezett, melyeket örömmel vettek birtokba az érdeklődők, korosztálytól és zenei előképzettségtől függetlenül. Idén újabb eszközökkel bővül kínálatunk, melyek ezúttal a zenei felfedezés, játékosság és mozgás együttes kalandjára hívják a családokat és minden érdeklődőt péntek, szombat vasárnaponként. Az Orczy-parkban, Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszán, és Millenáris/ Széllkapuban tervezett egész délután tartó eseményeken muzsikusaink koncertet is adnak speciálisan erre a célra épített hangszereinkkel, amelybe közreműködőként is várunk minden érdeklődőt egy nagyszerű közös élményre.

Gyermek koncertjeinken a nyár folyamán hetente kétszer várjuk a legfiatalabb korosztályt mesés gyerekkoncertjeinkre a Millenáris park és Orczy park varázslatos környezetében, ahol olyan nagyszerű előadók játszanak zenés mese színházat, mint a Klárisok, Bergengóc – zenegóc, Tibus és a hintalók. Emellett Götz Nándor művészeti vezető, Lénárt András bábművész és Juhász Zsolt koreográfus rendezésében újonnan születő produkció is bemutatásra kerül, mely a népzene, néptánc bábművészet elemeit ötvözi.

“Fiatal tehetségek a könnyűzenében” a címe annak a négy koncertből álló sorozatnak, amelyen négy kiemelkedően tehetséges fiatal pályakezdő könnyűzenei együttes mutatkozik be a Várkert Bazár Szárazárok színpadán, a régi Ifi park emlékét felidézve. A Zenélő Budapest célkitűzése minden korosztály megszólítása, aminek egyik legfontosabb része az ifjúság kulturális terének bővítése a felnőtté válás küszöbén.

Már szinte hagyománnyá vált a Hegyvidéki Kulturális Szalonba visszatérő csütörtöki jazz sorozatunk. A Swing korszak gyöngyszemei – cím és tematika egyben. A fellépő művészek színvonala garantálja a sikert, ami ennek a műfajnak leginkább kedvelt, nem rétegzenei irányzatát idézi, hanem az örökzöld dallamok gondtalan, lelkesítő korszakát.

Budapest egyik legszebb pontján, a Várkert Bazár Öntőház udvarán folytatjuk nagykoncertjeinket négy vasárnapi délelőtt, olyan világhírű vendégekkel, mint Várjon Dénes – Simon Izabella, Szakcsi lakatos Béla -Tony Lakatos , a Muzsikás együttes, és a Modern Art Orchestra. A helyszínen saját tervezésű és kivitelezésű napvitorláink biztosítják az árnyékos nézőteret immáron ötödik éve. Nagy öröm számunkra, hogy ezzel egy olyan koncerthelyszín működését tettük lehetővé, amely ékességévé vált fővárosunknak.

Zenei kultúránknak mindig nagy szerepe volt abban, hogy városunkat igazi otthonunknak érezhessük. Ezt a hagyományt szeretnénk életben tartani olyan módon, hogy mindez hétköznapjaink elválaszthatatlan részévé váljon.

Götz Nándor
Művészeti vezető

Összefoglaló:
VÁRKERT BAZÁR – GLORIETT - huszárruhás rézfúvósok - 17:00 és 17:30-kor - minden szombat, vasárnap
MAGYAR NEMZETI MÚZEUM - fafúvósok operaénekessel - 11:00 és 11:30-kor - minden szombat, vasárnap
MŰCSARNOK - klasszikusok jazz hangszerelésben - 11:00 és 11:30-kor - minden pénteken és vasárnap
SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM - szaxofon kvartett - 11:00 és 11:30-kor - minden szombaton
HEGYVIDÉKI KULTURÁLIS SZALON – TERASZ - a swing korszak gyöngyszemei - 19:00-kor - minden csütörtökön
LUDOVIKA CAMPUS/ORCZY-PARK - népi tánc és bábjáték - 17:00 és 18:00 - minden szombaton
MARGITSZIGETI ZENÉLŐ KÚT - női vonósnégyes szólistával - 16:30, 17:00 és 17:30-kor - minden szombat, vasárnap
SZENT ISTVÁN BAZILIKA - harangjáték és fuvolaszó - 16:00 és 16:30-kor - minden hétfő, kedd

További ingyenes és érdekes programok:

• INGYEN rockopera és Dolhai Attila koncert lesz júliusban!
• Újra vár a Margitszigeti Zenélő Szökőkút 2021 nyarán!
• FÉLÁRÚ jegyek a Margitszigeti Szabadtérire!
• Ingyenes futballtörténeti kiállítás nyílt Budapesten és vidéken is!
• INGYEN látogatható Illatmúzeum nyílt!
• Balatoni INGYENES szabadstrandok 2021 nyarán!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024